Maltepe'nin birleştirme tutanakları il seçim kuruluna ulaştırıldı

Maltepe'nin birleştirme tutanakları il seçim kuruluna ulaştırıldı

Maltepe'deki seçim sonuçlarına ilişkin sayımın tamamlanmasının ardından birleştirme tutanakları İstanbul Adliyesindeki İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na ulaştırıldı. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatası için prosedür başladı. Gözler ise YSK'nın vereceği kararda.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin tekrar sayım işlemi sona eren Maltepe'de, birleştirme tutanakları Türkan Saylan Kültür Merkezi’nden İl Seçim Kurulu’na gönderildi. 

Maltepe'de, bin 89 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayım işlemi saat 00.22 itibarıyla tamamlanmıştı. 

AK Parti ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazı üzerine Maltepe'de oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. 

Polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gelen ilçe seçim kurulu görevlileri, tutanakları İl Seçim Kurulu Başkanı'na teslim etti.

İstanbul İl Seçim Kurulu da ilçe tutanaklarını birleştirerek kesin rakamlarını açıklayacak. Sonuçlar YSK'nın veri tabanına işlenecek. Buradan gelecek sonuçlarla İstanbul'daki gayri resmi sonuçlar netleşecek.

Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilip verilmeyeceği, AK Parti ve MHP'nin seçimlerin iptali için yaptığı başvurular için ise gözler YSK'da...

MALTEPE SONUÇLARI

Maltepe'de işlenen tutanaklara göre 172 bin 664 oyun Ekrem İmamoğlu'na; 121 bin 082 oyun ise Binali Yıldırım'a çıktı. Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı için CHP adayı Ali Kılıç'ın mazbatası da hazırlandı.

YSK'YA OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dün YSK'ya başvuruda bulunan AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu'na da, olağanüstü itiraz sonuçlanana kadar, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi için talep de bulunmuştu.

MAZBATA VERİLMESİN TALEBİ

Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi önde bitiren İmamoğlu'a mazbata verilip verilmemesiyle ilgili kararı da İstanbul İl Seçim Kurulu verecek.

AK Parti'nin itirazı üzerine Maltepe'de 1089 sandıkta yeniden oy sayım yapılmıştı. 2 Nisan’da başlayan süreç, dün gece yarısı sona ermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN