Muş 31 Mart seçim sonuçları: İşte Muş partilerin oy oranları | Seçim 2019

Muş 31 Mart seçim sonuçları: İşte Muş partilerin oy oranları | Seçim 2019

31 Mart Muş seçim sonuçları, Millet İttifakı Cumhur İttifakı oy oranı, HDP oy oranı ile diğer partilerin aldığı oylar son dakika seçim gelişmeleri seçim 2019 sayfamızda. Muş'ta AK Parti'li Feyat Asya (Cumhur İttifakı), İYİ Parti'li Faruk Çebi (Millet İttifakı) ile partilerinin aday gösterdiği HDP'li Sırrı Sakık ve CHP Tansu Saraç belediye başkanlığı için yarışacak. AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Muş oy oranları anlık olarak haberimizde yer alacak. İşte 31 Mart akşamı ilk Muş sonuçları...

AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı, CHP ve İyi Parti'nin Millet İttifakı'nı kurarak yarışacağı 2019 yerel seçim sonuçları merakla takip ediliyor. Muş seçim sonuçları da son dakika haberleriyle Karar.com seçim özel sayfasında. Muş'ta da partiler ittifak kurarak aday çıkardı. AK Parti ve MHP (Cumhur İttifakı) Feyat Asya ismiyle seçime girerken CHP ve İYİ Parti (Faruk Çebi) ile seçimde zaferi kovalayacak. Bölgede oy potansiyeli yüksek olan HDP ise Sırrı Sakık'ı aday gösterdi. Karar.com 31 Mart akşamı tüm illeri olduğu gibi Muş seçim sonucunu da canlı olarak aktaracak. Muş'ta AK Parti, HDP, MHP, CHP, İyi Parti yerel seçim sonuçları ve oy oranları ne? 31 Mart Muş yerel seçim sonuçları an be an haberimizde.

MUŞ SEÇİM SONUÇLARI: CUMHUR İTTİFAKI MI MİLLET İTTİFAKI MI ÖNDE?

türkiye yerel seçimlere odaklanmış durumda. Özellikle doğudaki siyasi yapının şekillenmesinde kilit rol oynayan illerden birisi olan Muş'ta 31 Mart seçim sonuçları merak ediliyor. AK Parti Feyat Asya (Cumhur İttifakı), İYİ Parti Faruk Çebi (Millet İttifakı), HDP Sırrı Sakık, CHP Tansu Saraç Muş Belediye başkanlığı için yarışacak. 

19-03/25/mus-1553529883.jpg

Yukarıdaki bağlantıdan, 31 Mart Muş seçim sonuçlarını an be an takip edebilirsiniz. 

19-03/18/2-1552916273.png

24 Haziran seçimlerinde Muş'ta HDP oyların yüzde 54.5'ini alarak birinci parti olarak çıktı. AK Parti ise yüzde 32.4 oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Selahattin Demirtaş oyların yüzde 53.3'ünü alarak birinci sırada yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdığan ise oyların yüzde 38'ini aldı.

Seçim sonuçları bölgede oy üstünlüğünün HDP'de olduğunu gösterse de Cumhur İttifakı'nın da iddialı olduğu ve kıyasıya bir yarışın söz konusu olduğu dile getirildi.

19-03/18/feyat-asya.jpgFayet Asya Cumhur İttifakı adına Muş'ta yarışacak

CUMHUR İTTİFAKI MUŞ ADAYI FEYAT ASYA KİMDİR?

Cumhur İttifaki Muş'ta seçime Feyat Asya ile giriyor. Peki Feyat Asya kimdir, nerelidir? Ak Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, 1 Mayıs 1970’te Muş’ta dünyaya geldi. Öğrenim hayatının orta ve lise kısmını Muş İmam Hatip Lisesi'nde, lisans kısmını ise İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Ayrıca İlahiyat programından mezun oldu. Evli 4 çocuk babasıdır.

Çalışma hayatına 1991 yılında Muş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde laborant olarak başladı. 1995 yılında Muş İl Müftülüğü’nde memur olarak devam etti. 2005 yılında Personel Şefi, 2007 yılından beri aynı kurumda Personel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü olarak görev yaptı.

SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI

1-Türkiye Diyanet Vakfı Muş Şube Yönetim Kurulu Üyeliği (1997-2013)

2-Diyanet-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyelik ve Başkanlığı (2002-2011)

3-Diyanet-Sen Muş Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı (2001-2013)

4-Memur-Sen İl Başkanlığı (2012-2013)

19-03/18/sirri-sakik.jpg
Sırrı Sakık HDP'den yeniden aday gösterildi

HDP'NİN MUŞ ADAYI SIRRI SAKIK

HDP Muş'ta belediye başkan adayı olarak Sırrı Sakık'ı gösterdi. Peki Sırrı Sakık kimdir? Sırrı Sakık, 1 Ağustos 1957 tarihinde Muş’un Yörecik köyünde dünyaya geldi. Babasının adı Sabri, annesinin adı Fatma'dır. İleri düzey Kürtçe bilen Sakık, 3 çocuk babasıdır. Oğlu Sidar Sakık, 2012’de evinin balkondan atlayarak intihar etti.

Çalışma hayatına turizm işletmecisi olarak başladı. Daha sonra “Cumhuriyet” ve “Vatan” gibi gazetelerde muhabirlik yaptı. 1991 yılında kurulan “Demokrasi Partisi”nin kurucu üyesi oldu.

1994 yılında bu parti kapatıldı ve parti üyeleri cezaevine gönderildi. 2005 yılında yine kurucu üyesi olarak “Demokratik Toplum Partisi”ne katıldı. Bu parti de 2009 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından ''eylemleri yanında, terör örgütüyle olan bağlantıları da değerlendirildiğinde devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiği” gerekçesiyle kapatıldı.

19 ve 23. Dönemde Muş Milletvekili olarak meclise girdi. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri görevine getirildi. 24. Dönemde aynı görevi yeniden üstlendi.

19-03/18/mus.jpg

KAYYUM SONRASI MUŞ'TA SPORTİF FAALİYETLER ARTTI

Muş’un Varto ilçesinde terör olayları nedeniyle yıllardan beridir yapılamayan sportif faaliyetler, kayyum Erkan Kaçmaz’ın katkılarıyla yeniden başladı.

Varto ilçesinde yıllardan beri terör olayları nedeniyle atıl durumda kalan ve hiçbir zaman futbol müsabakalarının yapılmadığı Kültür Mahallesi'ndeki çim saha; Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Kaçmaz, Varto Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Tunay Ergül ve Vartospor Kulüp Başkanı Aydın Durmuş'un katkılarıyla yeniden müsabakaların yapılabileceği bir alan haline getirildi. Kayyum Erkan Kaçmaz’ın sporculara yaptığı malzeme desteğiyle futbol sahasına çıkan Yeşil Vartospor, amatör ligdeki rakibi Sungu Belediyesporun sahaya çıkmaması üzerine 30 galip ilan edildi.

Vartospor Kulübü Başkanı Aydın Durmuş, yıllardan beridir yapılamayan futbol müsabakalarının Kaymakam Kaçmaz’ın çalışmaları sonucunda yapılmaya başlandığını belirterek, "İlçede kurduğumuz Yeşil Vartospor Takımı olarak bugün Sungu Belediyespor ile maçımızı yapacaktık. Ama ne yazık ki Sungu Belediyespor maça katılmadı. Hakem bizi 30 galip ilan etti. Biz galip olmayı değil, sahada oynamak istiyorduk. Kayyum Varto’ya geldiğinden beri futbolda da canlılık gösterdi. Bize malzeme desteğinde bulundu, kendisine teşekkür ederiz. Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Erkan Kaçmaz’a, Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Tunay Ergül'e ve antrenörümüz Mehmet Sağsöz ile sporcularımıza teşekkür ederim. Bu tür müsabakaların artık ilçemizde devam edeceğini umut ederim" dedi.

Gençlik ve Spor Müdürü Tunay Ergül ise, yoğun kar yağışı olmasına rağmen spor sahasını hiç kapalı bırakmadıklarını belirterek, “Gençlerimizin yanında olacağız. Devletimizin hizmetlerini, çalışmalarını göstermek için elimizden gelen tüm çabayı yapacağız. Bize destek olan tüm mülki idare amirlerine teşekkür ederim. Bir sahamız vardı, on yıldan beri boş duruyordu. Kayyumla birlikte sahamız şenlendi. Bugünkü maçımıza rakibimiz çıkmadı. Yeşil Vartospor 30 hakem tarafından galip ilan edildi” diye konuştu.
Oyunculardan Bülent Han ise, rakip takımının sahaya çıkmamasının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Gelip maç yapmamız bizim için iyi olacaktı. En azında bir antrenman maçımız olacaktı” dedi.

MUŞ'TA 31 MART KESİN ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

Muş'ta 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçimkurullarınca ilan edildi. Muş'ta 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçimkurullarınca ilan edildi. Kesinleşen listelere göre Muş'ta siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Muş merkez: Feyat Asya (Cumhur İttifakı)
Bulanık: Selami Aral (Cumhur İttifakı)
Hasköy: Hikmet Karayel
Korkut: Sami Pekbay
Malazgirt: Cengiz Altın (Cumhur İttifakı)
Varto: Mehmet Lütfi Turgut (Cumhur İttifakı)

Cumhuriyet Halk Partisi

Muş merkez : Tansu Saraç
Hasköy: Nedret Paçal
Korkut: Atıf Demirtaş
Malazgirt: Ahmet Kenan Türker
Varto: Nazım Aykal

Milliyetçi Hareket Partisi

Hasköy: Cemal Orbay
Korkut: Kasım Ataman

 İYİ Parti

Bulanık: Faruk Çebi (Millet İttifakı)
Hasköy: Çetin Elçi

Halkların Demokratik Partisi

Muş merkez : Sırrı Sakık
Bulanık: Adnan Topçu
Hasköy: Ersin Hergül
Korkut: Maşallah Çakır
Malazgirt: Erdal Çakar
Varto: Ülkü Baytaş

Saadet Partisi

Muş merkez : Sadık Aydın
Bulanık: Seyyid Abdulbaki Güven
Hasköy: Güven Baykal
Korkut: Mevlüt Furkan Altuntaş
Malazgirt: Nihat Taşer

Bağımsız Türkiye Partisi

Muş merkez : Fatih Aslan
Bulanık: Serpil Aydın
Hasköy: Abdullah Selçik
Korkut: Selami Gökalp

Demokratik Sol Parti

-Muş merkez : Müzeyyen Okur

Vatan Partisi

- Muş merkez : Cazım Yıldız

Demokrat Parti

- Hasköy: Ersin Matpan

Büyük Birlik Partisi

- Hasköy: Vural Tokmak

Türkiye Komünist Partisi

-Muş Merkez: Levent Gök
-Bulanık: Merve Sıla Güngören

Bağımsız adaylar

- Muş Merkez: Ali Ziver Çakır
- Muş Merkez : Şerefettin Yatcı
- Bulanık: Hasan Çelik
- Varto: Abdulbari Han
- Varto :Doğan Dede
- Malazgirt: Mehmet Kıvık

 

31 Mart Muş seçim sonuçları, Millet İttifakı Cumhur İttifakı oy oranı, HDP oy oranı ile diğer partilerin aldığı oylar son dakika seçim gelişmeleri seçim 2019 sayfamızda. Muş'ta AK Parti'li Feyat Asya (Cumhur İttifakı),  İYİ Parti'li Faruk Çebi (Millet İttifakı) ile partilerinin aday gösterdiği HDP'li Sırrı Sakık ve CHP Tansu Saraç belediye başkanlığı için yarıştı. 


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN