Ülkücülerden Yavaş'a destek: Türkeş'in adını yasaklayanlara inat yanındayız

Ülkücülerden Yavaş'a destek: Türkeş'in adını yasaklayanlara inat yanındayız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş ile ülkücüler Ankara'da bir yemekte bir araya geldi. Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, öldürülen eski Bakan Gün Sazak'ın oğlu Servet Sazak, Yılma Durak ve Prof. Dr. İskender Öksüz, CHP'nin adayına destek vereceklerini açıkladı. Türkeş "Alparslan Türkeş'in adını yasaklayanlara inat kendisinin yanındayız" diye konuştu.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, ülkücü camiadan isimlerle yemekte buluştu. Yemekte Yavaş'a desteklerini ileten MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş "Mansur Bey bize babam Alpaslan Türkeş'in emaneti zaten. Kendisini çok eskiden beri tanıyoruz. Kendisi hiç çizgisinden sapmamış bir ülkücü, ben de Alpaslan Türkeş adına kendisine vefa gösterme adına buradayım. Alparslan Türkeş'in adını yasaklayanlara inat kendisinin yanındayız" dedi.

'YAVAŞ'IN KAZANMASI ÜLKÜCÜ HAREKETİN DE BAŞARISI OLACAK'

Gazete Duvar'ın haberien göre, öldürülen eski Bakan Gün Sazak'ın oğlu, MHP eski Milletvekili Süleyman Servet Sazak da şunları söyledi: "Daha önce söyledim zaten Mansur Bey'le beraber olduğumu. Burada olmamın ötesinde bir olay var, bugün ülkücü irade burada, en önemlisi bu. Birilerinin ülkücü irade dediği şey işte bu manzara, dolayısıyla ülkücü irade Mansur Bey'le beraberdir ve Mansur Bey'i CHP'nin adayı olarak çok ciddi bir şekilde destekliyoruz." Ülkücü camiadan Yılma Durak, "Mansur Yavaş'ın Ankara'yı kazanmasıyla sadece Ankara bir kazanç sağlamıyor, bu ülkücü hareketin de bir başarısı olacak. İlk defa Türkiye'de de ülkücü hareket bir başarıya da imza atmış olacak" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İskender Öksüz ise, "Mansur Bey'i çok eksiden beri tanıyorum. Bu üçüncü adaylığı. Bu sene kazanacak inşallah. Biz de destekliyoruz kendilerini" dedi.

"BU SEFER TRAFOLARA KEDİ FALAN GİREMEYECEK"

Yavaş da seçimi hep birlikte kazanacaklarını belirterek "Bu sefer trafolara kedi falan giremeyecek. Çünkü öyle bir fark geliyor ki anketlerde, bırakın kediyi, fil soksalar fark etmeyecek" ifadelerini kullandı. Yavaş, ‘iftira atanlara tüm televizyonların açık olduğunu, savunma yaparken hepsinin ölü taklidi yaptığını' söyledi.

"Hayatlarında görmedikleri mağlubiyeti Ankara'da tadacaklar, göreceksiniz" diyen Yavaş, ülkücülerin desteğinin kendisi için önemli olduğunu vurguladı. Yavaş, "Mutluyum tabii. Geçen dönem de desteklemişlerdi. Önemli olan bana güvenmeleri. İnşallah ben de onların güvenini boşa çıkartmayacağım. Ankara hak ettiği başkent olacak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN