Yıldırım ve İmamoğlu birbirlerine bu soruları sordu

Yıldırım ve İmamoğlu birbirlerine bu soruları sordu

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun karşılaştığı canlı yayında İsmail Küçükkaya adayların birbirlerine soru sormasını istedi. Yıldırım veri kopyalamayı, İmamoğlu ise 31 Mart gecesini sordu.

Programın modaratörlüğü yapan İsmail Küçükkaya, programda bir değişikliğe giderek adayların birbirine soru sormasını istedi. İmamoğlu, Yıldırım’a “AA’nın seçim akşamı yaptıkları sizin için neyi ifade ediyor? Gece yarası yapılanı normal mi karşılıyorsunuz? İstanbul’un bilboardların donatılması talimatını kim verdi? Ve oyları kim çaldı?” sorusunu yöneltti.

Yıldırım bu soruya, “AA’nın yetkilileri bunu açıklamalı, sorumlusu ben değilim. İkincisi 25 tane belediye kazanmışız seçimde yani ne yapacaktık, seçimi kaybettik mi diyeceğiz” dedi. Yıldırım, oyları kimin çaldığı sorusunaysa süre kalmadığı için cevap veremedi.

İBB VERİLERİNİ NEDEN KOPAYLAMAK İSTEDİNİZ

Yıldırım da İamamoğlu’na İBB’nin veri tabanının neden kopyalandığını sordu. Yıldırım’ın daha önce yaptığı bir açıklamasını hatırlatarak bu soruya cevap veren İmamoğlu, “Yıldırım, daha önce ‘bir belediye başkanı belediyesinde her türlü incelemeyi yapabilir’ cevabını vermişti. Biz 31 Mart ve 18 Nisan’ı kabul ederek veri tabanının kopyalanması ve saklanması istedik. Çünkü bize bir sürü ihbar geldi. Bu kadar basit bir işlemi istediğimizde daire başkanı bize gelip bilgi verdi ancak sonrasında ne olduysa konuyu saptırdılar” dedi.

YEDEKLEME DEĞİL KOPYALAMA GİRİŞİMİ VAR

Yıldırım ise kopyalama ve yedek alma işmenini farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

Teknolojiyle aram iyidir. Veri yedekleme ayrı kopyalama ayrı iştir. İstanbul’un verileri bir değil iki yerde yapılıyor. Veri yedeklemesi yapılamadan zaten hiçbir şekilde saklanamaz. Yedeği mutlaka vardır. O bakımdan bunu düzeltme ihtiyacı duydum. Benim söylediğim cümlenin sadece ön kısmını Ekrem Bey ifade etti. Tabi belediye başkanının tasarruf yetkisi vardır. İstediği zaman maiyetindeki kişiler getirir. Mahkeme kararını da tanımıyor gibi bir algı. İlgisiz biri dedi. İlgisiz değil Eyüp’ten seçilen İBB Meclis üyesi avukat. Bu veri kopyalama işi FETÖ taktiğidir. FETÖ bunu yaptı geçmişte. Üç tane dışarıdan uzmanla yaptı, bu fecaat bir şeydir. Her seçimin sonu kabul edilir. Seçim sonu sayımda itiraz süreci icap ederse bu olur. Ama bu sefer belki de biz etmeyeceğiz Ekrem Bey itiraz edecek. Umarım itiraz olmaz. İtirazı gerektirmeyecek bir fark.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN