1 kişi ölmüş, 141 kişi de zehirlenmişti: İkinci bir emre kadar su kullanımı yasaklandı

1 kişi ölmüş, 141 kişi de zehirlenmişti: İkinci bir emre kadar su kullanımı yasaklandı

Bolu'da 1 kişinin öldüğü 141 kişinin de hastanelere kaldırıldığı zehirlenme vakalarının yaşandığı Yuva köyünde, akarsu ve sondaj kuyularının ikinci bir emre kadar her türlü kullanımı kısıtlandı.

Bolu'nun Yuva köyünde Kurban Bayramı'nda 142 kişi kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurmuştu. Hastaneye kaldırılan 1 kişi hayatını kaybetmiş 2 kişi de entübe edilmişti. Köydeki Çaydurt deresinde mikrobiyolojik kirlenme tespit edildi. Tespitin ardından dere suyunun başta sulama ve kullanma olmak üzere her türlü kullanımı ikinci bir karara kadar kısıtlandı.

5211012.jpg

"MİKROBİYOLOJİK KİRLENME TESPİT EDİLDİ"

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Yuva köyü ile ilgili yeni kararlar aldı. Alınan kararlara göre, Devlet Su İşleri 5’inci Bölge Müdürlüğü tarafından Çaydurt deresinden alınan numune sonuçlarında standartların üzerinde mikrobiyolojik kirlenme tespit edilmesi üzerine dere suyunun başta sulama ve kullanma olmak üzere her türlü kullanımı ikinci bir karara kadar kısıtlandı.

5211011.jpg

"KÖYDEKİ TESİSLERE AİT SONDAJLAR DENETLENECEK"

Ayrıca, köy içinde bulunan ve vatandaşlara ait olan, mikrobiyolojik kirlenme tespit edilen sondaj kuyularının da her türlü kullanımı ikinci bir karara kadar kısıtlandı. Toplantıda, Yuva köyü Çaydurt Mahallesi’ndeki işletme ve tesislere ait sondaj kuyularının ilgili kurumlarca denetlenmesi, kirlilik tespit edilenlerle ilgili olarak yasal işlemlerin yapılması kararlaştırıldı. Bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlere veya kararlara muhalefet edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği idari ceza kesileceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN