1600 öğrencinin bulunduğu meslek yüksekokuluna tahliye

1600 öğrencinin bulunduğu meslek yüksekokuluna tahliye

CHP'li Tahsin Tarhan, 1600 öğrenci kapasitesine sahip Kocaeli Üniversitesi Köseköy Meslek Yüksekokulu'nun tahliye edildiğini belirtti. Okulun, imam hatip lisesi veya emniyet binası olarak hizmet vereceği yönünde rivayetler olduğunu söyleyen Tarhan, konu hakkında TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 1.600 öğrencinin eğitim gördüğü Kocaeli Üniversitesi Köseköy Meslek Yüksekokulu’nun tahliye edildiğini belirtti. Okulun imam hatip lisesi veya emniyet binası olarak hizmet vereceği yönünde rivayetler olduğunu kaydeden Tarhan, “Buradaki okul hakkında verilmiş bir karar varsa bunu başta okulun öğrencilerine, ailelerine bildirmek, bu kararı alanların görevidir” dedi.

"OKULUN İÇİ BOŞALTILMIŞ EŞYALARI TAHLİYE EDİLMİŞ DURUMDA"

Tahsin Tarhan, okulun tahliyesin ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi. Tarhan, önergesinde şunları kaydetti:

“Köseköy Meslek Yüksekokulu, halihazırda örgün ve ikinci öğretimin yapıldığı bilgisayar programcılığı, biyomedikal cihaz teknolojisi, gıda teknolojisi, lastik teknolojisi, kimya, makine resim konstrüksiyon olmak üzere toplam 6 program ve 1.600 öğrenci ile eğitime devam ediyor. Ancak geçtiğimiz yıldan bu yana okul ile ilgili rivayetler bitmiyor. Okulun içi boşaltılmış, eşyaları tahliye edilmiş durumda.

“ÖĞRENCİNİN GELECEĞİ İLE OYNAMAK KİMSENİN HAKKI VE HADDİ DEĞİLDİR”

Bundan bir yıl kadar önce imam hatip lisesi yapılacağı iddia edilen okulun, gelinen noktada polis evi veya emniyet binası olarak kullanılacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Öncelikle buradaki okul hakkında verilmiş bir karar varsa bunu başta okulun öğrencilerine, ailelerine bildirmek, bu kararı alanların görevidir. Böyle bir belirsizlik ve karmaşa, eğitimde telafi edilemez zararlar doğurur. Ayrıca burada okuyan 1.600 öğrencimizin de haletiruhiyesini düşünmek gerekir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN