200 bin kişi geldi! Pandemiden bunalanların tercihi 'çilek tarlaları'

200 bin kişi geldi! Pandemiden bunalanların tercihi 'çilek tarlaları'

Adana'da girişimci Emre Yıldırım, 60 dönümlük çilek tarlasında hem gelen misafirlerini ağırlıyor hem de kilosu 15 TL'den çilek satıyor. Pandemiden bunalan insanların kendilerini çilek tarlasında bulduğunu belirten girişimci, yılın ilk çeyreğinde 200 bin kişinin geldiğini söyledi.

Şehir hayatından bunalıp Adana'ya yerleşen Emre Yıldırım kendini çilek tarlasında buldu. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Sarıçam ilçesi Çiçekli Mahallesi'nde, 3 yıl önce 10 dönümlük çilek arazisini, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) sebebiyle bunalan insanların daha da artmasıyla 60 dönümde ekim yapmaya başladı.

Gelen misafirlerin hem kendi elleriyle topladıkları ücretsiz yediklerini hem de kilosu 15 TL'den satın aldıklarını belirten Yıldırım yılda 500 bin kişi ağırlamayı hedeflediğini söyledi. 

tarlalardan-elleriyle-topladiklaricilekleri-satin-aliyorlar-5150-dhaphoto16.jpg

'SEPETLERİNİ ELİNE ALIP ÜCRETSİZ ÇİLEK YİYORLAR'

Yıldırım, "Gelenler sepetlerini ellerine alıyorlar, topladıkları taze çilekleri ücretsiz yiyorlar. Sepete doldurup götürecekleri çilekleri kilosu 15 TL'ye satın alıyorlar. Gelenler de çok memnun biz de çok memnunuz" dedi.

tarlalardan-elleriyle-topladiklaricilekleri-satin-aliyorlar-5150-dhaphoto9.jpg

PANDEMİDE BUNALANLARIN TERCİHİ

Pandemide bunalan insanlar kendilerini çilek tarlalarında bulduğunu söyleyen Yıldırım, "Gelenler sepetlerini ellerine alıyorlar, dalından kopardıkları taze çilekleri ücretsiz yiyorlar. Sepete doldurup götürecekleri çilekleri kilosu 15 TL’ye satın alıyorlar. Gelenler de çok memnun biz de çok memnunuz. Sezonda 200 ton çilek üretiyoruz ve hasadımız yılın 9 ayı devam ediyor" dedi.

tarlalardan-elleriyle-topladiklaricilekleri-satin-aliyorlar-5150-dhaphoto3.jpg

İLK ÇEYREKTE 200 BİN KİŞİ GELDİ

Gelen misafirlerin bir yandan tarlada fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmaları tarlaya olan ilgiyi arttırdı. Yıldırım, İlk yıl 15 bin ziyaretçinin geldiği tarlaya, ikinci yıl 300 bin kişi, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise 200 bin kişinin geldiğini kaydetti.

ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT

Oğluyla çilek toplamaya gelen Büşra Buğur, "Burada çok güzel konsept oluşturulmuş. Çocuklar doğayla iç içe ve çileğin nasıl yetiştiğini görüyorlar. Koparıp tadına bakıyorlar. Buraya gelmek biraz rahatlattı açıkçası. Parklar ve kapalı alanlar yasak olduğu için böyle açık havada vakit geçirdik" dedi.

tarlalardan-elleriyle-topladiklaricilekleri-satin-aliyorlar-5150-dhaphoto7.jpg

Sosyal medyadaki paylaşımlar nedeniyle tarladan haberdar olduğunu aktaran hemşire Esra Cangül, "Pandemi sürecinde sağlık çalışanı olduğum için kapalı alanda maskeyle çok fazla vakit geçirdim. Açık havada olmak bana iyi geliyor. Hatta ilk geldiğimde sadece çilek tarlasında yürüdüm daha sonra çilek toplamaya başladım" sözlerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN