22 yıllık korku bitti! İzmit'in Pisa Kulesi yıkılıyor

22 yıllık korku bitti! İzmit'in Pisa Kulesi yıkılıyor

İzmit'te, 1999'daki büyük İstanbul depreminde hasar gören ve eğik durması nedeniyle 'Pisa Kulesi' olarak adlandırılan apartmanlardan birinin yıkımına başlandı.

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara depreminde, Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’nde yan yana bulunan Önder ve Yıldız apartmanları hasar gördü. Yıllar geçtikçe binalar eğilmeye başladı. Bölgede etkili olan depremlerde, binalardaki eğimin biraz daha artığı belirlendi.

izmitte-22-yildir-korku-yaratan-binanin-yikimina-baslandi-1860-dhaphoto2-copy.jpg

PISA KULESİ'Nİ ANDIRIYORDU

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, geçen yılın aralık ayında binaların tahliyesine karar verdi. Apartmanlarda yaşayanlar da kararın ardından binaları boşalttı.

izmitte-22-yildir-korku-yaratan-binanin-yikimina-baslandi-1860-dhaphoto5-copy.jpg

‘Pisa Kulesi’ni andıran binalardan ilk olarak 6 katlı Önder Apartmanı'nın yıkımına başlandı. Binanın dış cephesine branda gerilip, içeriden yıkıma geçildi.

izmitte-22-yildir-korku-yaratan-binanin-yikimina-baslandi-1860-dhaphoto8-copy.jpg

NE OLMUŞTU?

Kocaeli Valiliği, şubat ayında, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan 3’ü Başiskele, 4’ü Derince, 16’sı İzmit ve 3'ü de Körfez ilçe sınırlarında olan 26 binanın yıkımı, ağır hasarlı binaların tahliyesi ve yıkım işlemlerinin tamamlanması için talimat vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN