Pamukkale Belediyesi'nden çevreye duyarlı proje

Pamukkale Belediyesi'nden çevreye duyarlı proje

Pamukkale Belediyesi doğayı korumak için halkın yoğunluk oluşturduğu noktalara 28 adet Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirdi. Kağıt-karton, plastik, cam, metal, elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar, pil atıklarının birbirlerine karıştırılmadan ayrı ayrı atılabildiği Mobil Atık Getirme Merkezleri ile gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakılması hedefleniyor.

“Hedef, Sıfır Atık", sloganıyla yola çıkan Pamukkale Belediyesi ilçe sınırları içerisine halkın yoğunluk oluşturduğu noktalara 28 adet Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirdi. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak ve doğayı koruma için yola çıkılan proje ile Pamukkale Belediyesi, çevreden güzel tepki topladı.

Pamukkale Belediyesi Başkanı Avni Örki, “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de doğa konusunda farkındalık azaldı. Bizler de, bunun tersine dönmesi, doğamızı daha iyi korumak adına projelerimize her gün bir yenisini ekliyoruz” dedi.

p-3.jpg

GELECEK NESİLLERE DAHA GÜZEL BİR PAMUKKALE
Pamukkale Belediyesi tarafından uygulanan proje ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesine çalışılırken; atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılması hedefleniyor. Kağıt-karton, plastik, cam, metal, elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar ve pil atıkları Mobil Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşüme sunuluyor. 

Bu projeyle, çevrenin daha az kirlenmesi hedeflendiğini ve tüm vatandaşları çevreyi korumaya davet ettiğini belirten Başkan Örki, “Tüm halkımızı çevremizi, doğamızı koruma noktasında bilinçli olmaya davet ediyorum. Pamukkale Belediyesi olarak, tüketen ve tahrip eden değil, aksine üreterek, yeniden oluşturarak, koruyarak gelecek kuşaklara daha güzel bir Pamukkale bırakmayı hedefledik. Bu bilinçle de, hedefimiz sıfır atık diyoruz. Sıfır Atık içinde, ilçemizde önemli noktalara atık merkezleri yerleştirdik. Bu atık merkezlerinde, atıklar belli miktara geldikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre İzin ve Lisansı bulunan anlaşmalı firmamız tarafından toplanarak geri kazanım/bertaraf tesislerine ilgili mevzuatı kapsamında gönderilecek. Böylece, atıkların çevreye zararı en aza indirgenmiş olacak. 20 Mobil Atık Getirme Merkezinin kurulumunu tamamladık. 8 adet mobil atık merkezinin kurulmasına devam edilirken, bu sayıyı çoğaltarak tüm mahallelerimize bu merkezlerden kuracağız” dedi.

p-iki.jpg

  Pamukkale Mahalle Muhtarı Neşe Turan, “Buraya geri dönüşüm kutusunun konması çok güzel oldu. Çevremizi koruma, farkındalık oluşturması açısından yapılan bu hizmet için Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN