47 torunlu çift nikah tazeledi

47 torunlu çift nikah tazeledi

Ordu'da 47 torunlu Hamdiye (87) ve Mehmet (88) Akyol çifti, evliliklerinin 75’inci yıl dönümünü Ramazan Bayramı'nda çocuklarının düzenlediği sürpriz organizasyonla nikah tazeleyerek kutladı. Çift, dans ederek yarım asrı aşan birlikteliklerini pekiştirdi.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Mübarek Mahallesi’nde yaşayan 10 çocuk ve 47 torun sahibi Mehmet ile eşi Hamdiye Akyol, çocuklarının girişimiyle evliliklerinin 75’inci yıl dönümünde nikah tazeledi.

Akyol çifti, evlerinin bahçesinde organize edilen etkinlikle yıl dönümlerini kutladı.

Düğün havasındaki kutlamada, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin kıydığı sembolik nikahta çifte evlilik cüzdanı verildi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı kutlamada, yıllar sonra yeniden nikah masasına oturmanın heyecanını yaşayan çiftin diyaloğu da gülümsetti.

EL ELE PASTA KESTİLER

El ele vererek üzerinde eski ve yeni fotoğraflarının bulunduğu pastayı kesen çift, dans da etti.

Akraba ve komşuların da katıldığı kutlamada davetli ve konuklar, Akyol çiftine mutluluklar diledi.

Çift, kendilerine gösterilen yoğun ilgiyle mutlu olurken, iyi dileklerde bulunanlara teşekkür etti.

‘SEVMESEK OLMAZDI’

Mehmet Akyol, eşini sevdiğini belirterek, şu şekilde konuştu:

“Köylerde hiçbir toplantı, eğlenme alanı yok. Mahalle aralarında alanlar var. Oralarda yaşlısı genci sohbet ediyorduk. Eşimin mahallesine çok giderdim. Eskiden tanışma da yoktu yani 6 ay konuş, tanış evlen yoktu.

ift.png

Çeşmeden su almaya giderdi. Beni görünce de o kapları atar ormana kaçardı. Eskiden öyle nişanlıymışsın falan yoktu. Büyüklerin istekleriyle oldu. Sevmesek olmazdı. Ben babamın 1 oğluydum.

Elimden hiçbir şey noksan olmadı. Onun için istediğimi yapabildim. Eşimle evlendim. Mutlu yuvamız oldu. Gençlere tavsiyem; hoşgörülü ve iyi bir insan olmalıdır. Kötülükten bir şey doğmuyor.

Eşinle anlaşacaksın. Şimdiki fikirler, zekalar daha iyi. Birbiriyle anlaşa anlaşa yanlışı düzelteceksin. Sertlikle kavgayla dövüşle değil. Bunları çıkarmasınlar kulaklarından. Eğer aile olarak ikisi bir olurlarsa her şeyin üstünden gelebilirler.”

"EVLİLİĞİMİZİN SIRRI; BİRBİRİMİZİ SEVDİK"

Hamdiye Akyol da evliliklerini eşiyle sabırla ayakta tuttuklarını söyleyerek, “Biz küçük yaşta evlendik. Sabır, selametle evliliğimizi ayakta tuttuk. Evliliğimizin sırrı; birbirimizi sevdik, bir arada durduk. Ablam yaşıyordu burada. Onun yanına gidip gelirken birbirimizi gördük. Tanıştık ve evlendik" dedi.

ift-3.png

Çiftin kızları Gülgün Akyol ise çocukları olarak çok mutlu olduklarını ve ailece çifte bayram yaşadıklarını söyledi.

ift-2.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN