8 yıl sonra çözülen cinayette ceset bulunamadı: Sanığa 18 yıl hapis istemi

8 yıl sonra çözülen cinayette ceset bulunamadı: Sanığa 18 yıl hapis istemi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 8 yıldır kayıp olan Akif Demir'i öldürdüğü belirlenerek geçen yıl tutuklanan Halil Özlen hakkında savcı, ‘Haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istedi. Özlen, cinayeti işlediğini itiraf etmesine rağmen Demir'in cesedine ulaşılamadı.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde tesisatçılık yapan Akif Demir'in kızı, 6 Ağustos 2013'te polis ekiplerine, babasına ulaşamadığını söyledi.

İhbar üzerine soruşturma başlatan polis ekiplerinin çalışmaları sonuçsuz kaldı. Demir, bulunamadı. Ailesi Demir'in yurt dışına gittiğini düşündü. Dosyayı yeniden açan polis, Akif Demir’in o dönemdeki banka hesaplarını inceledi, borçlu ve alacağı olduğu kişileri araştırdı.

CESET BULUNAMADI

Geçen yıl şubat ayında gözaltına alınan C.M. (30) ve Halil Özlen cinayeti işlediklerini itiraf etti. Cinayetin işlendiği bölgede keşif çalışması yapıldı. Ancak Akif Demir'in cesedine ulaşılamadı. Halil Özlen çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, C.M. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

''AKİF DEMİR'İN ÖLDÜRÜLMÜŞ OLDUĞU KANAATİNE VARILMIŞTIR''

Olayla ilgili Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşma salonunda tutuklu sanık Halil Özlen ve Akif Demir'in ailesi ile avukatlar hazır bulundu. Savcının mütalaasında şu ifadelere yer aldı:

"Her ne kadar savunma, cesedin hiçbir şekilde tespit edilemediğini, Akif Demir'in gerçekte ölmemiş olabileceğini, suçun konusunun ceset olduğunu ileri sürmüş ise de, sanık ve tanığın beyanları, olayda kullanılan tabancanın mahiyeti ile aracın içinde ve arkalı önlü koltuklarda oturanlar arasında çok yakın mesafeden ateş edilmiş olması, anlatıma göre maktulün ateş edilme sonrasında hareketsiz kalması, sonrasında cesedin sanık tarafından meskun mahalden uzak ve ıssız bir yerde, yol kenarındaki 5-6 metrelik bir yerden aşağıda atılmış olması ve bir daha kendisinden hiçbir haber alınamamış olması nazara alındığında Akif Demir'in mutlak surette öldürülmüş olduğu kanaatine varılmıştır"

DURUŞMA 15 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Yargıtay'ın ilgili içtihatlarına atıf yapılan mütalaada ayrıca "İçtihatlarda vurgulandığı üzere her öldürme olayında cezalandırmanın mutlak surette cesedin bulunması gibi bir şarta bağlanmasının hukuken ve fiilen mümkün olmayacağı, söz konusu durumun ceza adaleti ile de bağdaşmayacağı açıktır" ifadelerine yer verildi.

Halil Özlen ile Akif Demir arasındaki borç meselesinden ötürü tartışma yaşadığı ve Akif Demir'in Halil Özlen'i tehdit ettiğini vurgulayan savcı, 'Kasten öldürme' suçunun haksız tahrik altında işlendiğine dair kanaate varıldığını belirterek, cezada bu yönde indirim uygulanmasını talep etti.

Savcı, Halil Özlen'e 'Haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Duruşma, taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmek amacıyla süre talep etmesi üzerine 15 Haziran'a ertelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN