Adana’dan uzaya gönderilmek istenen kebap Hatay’a denize düştü

Adana’dan uzaya gönderilmek istenen kebap Hatay’a denize düştü

Adana’da, bir restoran sahibinin uzaya göndermek istediği kebabın balonla yolculuğu 5 saat sürdü. Kebap balonun patlaması üzerine Hatay'ın Payas ilçesinde denize düştü.

Restoran sahibi Yaşar Aydın, kentin tescilli lezzeti Adana kebabını "uzaya gönderme" fikri üzerine kendisine yardımcı olabilecek bir şirketin yetkilileriyle iletişime geçti.

Hazırlanan Adana kebap, kamera ve takip cihazının da bulunduğu helyum gazıyla doldurulan balonla, Adana'dan gökyüzüne salındı.

5 SAAT SONRA HATAY'DA BULUNDU

Yaklaşık 38 kilometre yüksekliğe kadar çıkan balon, 5 saatlik uçuşun ardından patladı. Kebap, balonun patlamasıyla açılan paraşütle kentten yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta Hatay'ın Payas ilçesinde denize düştü.

Takip cihazı sayesinde kıyıdan yaklaşık 8 kilometre açıkta bulunan kebap, Yaşar Aydın ve ekibi tarafından alınıp kentteki restorana getirildi.

DENİZDEN KAYIKLA ALDILAR

Kebapçı Yaşar Aydın, gazetecilere, işiyle ilgili farklı şeyler yapmayı sevdiğini söyledi.

Bu kapsamda kebabı uzaya göndermeye karar verdiğini anlatan Aydın, "İlkleri seviyorum. İlk olmasını istediğim için uzaya kebap göndermeye karar verdim. Bir ekiple fikrimi hayata geçirdik, çok da güzel oldu. Kebap, Payas ilçesinde denize düştü, kayıkla gidip aldık." diye konuştu.

Organizasyonda, restoranın işini yapan şirketin yetkilisi İdris Albayrak da kebabın bağlı olduğu helyum balonunun 35-38 kilometre yükseklikte patlayarak paraşütle denize indiğini, ürünü GPRS yardımıyla denizde bulduklarını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN