'Ağabeyimi öldüreni bulun' dedi, katil kendisi çıktı

'Ağabeyimi öldüreni bulun' dedi, katil kendisi çıktı

Kayseri'de, 2014 yılında tüfekle vurularak öldürülen Cemal Uzun’un katilinin, kardeşi olduğu ortaya çıktı. Kardeş Nuri Uzun, 7 yıl önce verdiği röportajda dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den ağabeyinin katilinin bulunmasını istemiş ve Müge Anlı’nın programına da çıkarak ağabeyinin katilinin bulunmasını istemişti.

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde, 2014 yılında tüfekle vurularak öldürülen Cemal Uzun’un katilinin, kardeşi olduğu ortaya çıktı. 7 yıl önce verdiği röportajda dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den ağabeyinin katilinin bulunmasını isteyen Nuri Uzun, ayrıca faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmaya çalışıldığı Müge Anlı’nın programına da çıkarak ağabeyinin katilinin bulunmasını istemişti.

İlçeye bağlı Palas kasabasında 2014 yılının Haziran ayında meydana gelen olayda, Cemal Uzun, tüfekle vurularak hayatını kaybetti, kızı A.U. ise bıçaklanarak ağır yaralandı. Bir süre sonra röportaj veren aile üyeleri, evin içine maskeli ve elinde tüfekle birinin girdiğini ve Cemal Uzun’u öldürdükten sonra ziynet eşyası alarak kaçtığını söyledi. Aradan geçen 7 yılın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri dosya üzerinde çalışmalara başladı.

katil.jpg

İFADELER ÇELİŞİNCE KATİL YAKALANDI

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği, olayın aydınlatılmasına yönelik özel ekip görevlendirdi. 6 ay boyunca olayın meydana geldiği Palas Kasabası'nda teknik ve fiziki takip yürüten cinayet dedektifleri, olay tarihinde alınan ifadelerin ayrıntılı incelenmediğini ve olay anında ikamette bulunan aile fertlerinin ifadelerinin fazlaca çeliştiğini ve tutarsız olduğunu tespit etti. Yapılan çalışmada, maktul Cemal Uzun’un aile içerisinde meydana gelen kavga nedeniyle kardeşi Nuri Uzun tarafından tüfekle öldürüldüğü tespit edildi. Katil zanlısı Nuri Uzun, eşi ve maktul Cemal Uzun’un eşi gözaltına alındı.

ÖLDÜRDÜĞÜ AĞABEYİNİN KATİLİNİ BULMAK İÇİN MÜGE ANLI'YA ÇIKMIŞ

Cinayeti itiraf eden kardeş katili Nuri Uzun'un, olayın ardından verdiği röportajda cumhurbaşkanından katilin bulunması için yardım istediği ortaya çıktı. Uzun, konuşmasında "İki hafta oldu, daha bir sonuç yok. Katilin bulunmasını istiyoruz. Katil dışarıda olabilir, hiçbir şey yapılmıyor. En kısa zamanda katilin bulunmasını istiyoruz. Cezasını çeksin, başkasının da canını yakmasın. Bütün köylü tedirgin. Bunun yakalanması şart" dediği öğrenildi. Ağabeyini öldüren Uzun’un, ayrıca katilin yakalanması için faili meçhul cinayetleri araştıran Müge Anlı’nın sunduğu programa da katıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN