Akıllara durgunluk veren tedavi yöntemi: Doktor tavsiyesi üzerine ateş ettik

Esenyurt'ta geçirdiği kazanın ardından hafıza kaybı yaşayan bir kadın vatandaşa doktoru "şok geçirmen lazım" tavsiyesinde bulundu. Doktorun bu tavsiyesinin ardından kadının yakınları sokak ortasında kadına silahlı saldırı düzenledi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından polis ekiplerine ifade veren kadının akrabaları "Görüntülerdeki kadın, akrabamız. Hafıza kaybı yaşadı. Hafıza kaybının geçmesi için doktoru 'Şok geçirmesi lazım' dedi. Biz de böyle bir şey planladık" diye konuştu.

İstanbul Esenyurt'ta bir kadın vatandaş, geçirdiği kazanın ardından hafıza kaybı yaşadı. Yakınları kadını hastaneye götürdü. Doktorunun kadına 'şok geçirmen lazım' tavsiyesi üzerine kadının yakınları sokak ortasına kadına kurusıkı tabanca ile saldırı düzenledi. Saldırı anları saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.

Dün sabah saatlerinde İstanbul Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi’nde meydana gelen olayda şüpheli bir şahıs, sokakta yürüyen iki kadına kurusıkı tabanca ile ateş ederek hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Silahlı saldırıya uğrayan kadınlardan biri bayılırken diğer kadın ise saldırıya herhangi bir tepki vermedi.

Olay sonrası kendine gelen kadın, hiçbir şey olmamış gibi yürümeye devam etti. Görüntülerin sosyal medyada ortaya çıkması üzerine polis ekipleri olay hakkında soruşturma başlattı.

"ŞOK GEÇİRMESİ İÇİN ATEŞ ETTİK"

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından harekete geçen polis ekipleri, olayı kısa sürede aydınlattı. Kamera kayıtlarını inceledikten sonra şahıslara ulaşan ekipler, hafıza kaybı yaşayan kadına şok geçirtmek için bu yola başvurulduğunu tespit etti.

Polis ekipleri, doktorun “şok yaşaması” lazım tavsiyesinden yola çıkarak, aile bireylerinin kadına sokak ortasında kuru sıkı silahla ateş ettiklerini öğrendi. Kadının akrabaları verdikleri ifadede, "Görüntülerdeki kadın, akrabamız. Bir kaza sonucu hafıza kaybı yaşadı. Hafıza kaybının geçmesi için doktoru 'Şok geçirmesi lazım' dedi. Biz de böyle bir şey planladık" diye konuştu. Öte yandan kadına ateş eden kişinin de, akrabası olduğu öğrenildi. Kadın ise akrabalarından şikayetçi olmadı.

"SİLAH SESLERİNİ DUYDUM"

Dükkanın da oturduğu sırada silah seslerini duyduğunu söyleyen esnaf Ramazan Özdoğan olayla ilgili olarak, "Sabah dükkanımı açtım. Silah seslerini duydum. Dükkan çıkıp, baktığımda hiçbir şey görmedim. Olayın neden olduğun bilmiyorum. Kurusıkı tabanca ile ateş edildiğini öğrendim" dedi.