Amasra'da ATM'nin elektrik akımı köpeği öldürdü

Amasra'da ATM'nin elektrik akımı köpeği öldürdü

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Barış Akarsu Kültür Parkı’ndaki ATM'nden sızan elektrik akımına kapılan Karakız adlı köpek can verdi. Köpeğin sahibi Yurdanur Topçu ise Karakız'dan önce de başka köpeklerin de akıma kapıldığını ve ihmal edildiğini belirterek şikayetçi oldu. Ekipler, Garanti Bankası'na ait ATM'deki korkunç ihmal hakkında inceleme başlattı.

Bartın’ın tarihi ve turistlik ilçesi Amasra’da önceki akşam Barış Akarsu Kultür Parkı’nda Garanti Bankası ATM’sinin bulunduğu alanda önceki akşam birçok köpeğin elektrik akımına kapıldığı kaydedilirken görgü tanıklarına göre köpeklerin çoğu akımdan kaçmayı başarırken Karakız adıyla tanınan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yurdanur Topçu’nun bakımını üstlendiği köpek can verdi.

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM'

Bartın Star'da yer alan habere göre, olayın şikayetlere konu olması üzerine bugün bir görevli ATM’lerin bulunduğu parktaydı. Garanti Bankası’nın ATM’sini kontrol eden bir görevli, sızıntı iddialarını kabul etmedi, aynı gece ATM’den işlem de yapıldığını savundu. Banka tarafından ATM’nin kaldırılarak detaylı bir incelemenin yapılacağı bildirildi. Yurdanur Topçu da olayın peşini bırakmayacağını, karakola da şikayetçi olduğunu söyledi. Topçu sorumluların bulunmasını istedi.

karakiz.jpgKarakız isimli talihsiz köpek

Yurdanur Topçu, Karakız isimli köpeğin yürek sızlatan ölümüne ilişkin olayı şu sözlerle anlattı:

''O hayvan Amasra’nın sembolüydü. Yüreğim sızladı, iki gündür ağlıyorum. Doğduğundan itibaren ben bakıyordum. Küpeli ve aşılıydı. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyim, sorumluların tespit edilmesini istiyorum. Olayı görenler koşmuş ama akım nedeniyle yaklaşamamış.''

Olayın yaşanması ardından Başkent Elektrik ekipleri bölgedeki elektrikleri kesti. Garanti ATM’si dahil yan yana bulunan üç ATM’den iki gündür işlem yapılamadığı bildirildi.

GÖRGÜ TANIĞI: KAVGA EDİYORLAR SANDIM AMA ÖYLE DEĞİLMİŞ

Bir görgü tanığı ise köpeklerin kavga ettiklerini sandığını ancak kısa süre farkettiğini belirttiği şu sözleri kaydetti:

''Ben köpeklerin kavga ettiklerini sandım. Ancak kısa süre sonra gerçek ortaya çıktı. Belediyeye haber verildi. Başkent Elektrik yetkilileri gelip elektriği kesti. Garanti Bankası’nın arkasında elektrik kaçağı varmış. Başka çarpılanlar da oldu. O sırada birisi para çekmeye kalksa o da ölebilirdi.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN