Ankara yine sele teslim! Yollar nehre döndü

Başkent Ankara günlerdir kuvvetli sağanak yağışlara esir düştü. Geçtiğimiz günlerde dört kişinin sel sırasında yaşamını yitirmesinin ardından bugün de kent çapında kuvvetli yağışlar etkili oluyor. Caddeler göle döndü, araçlar yolda, pek çok noktada su baskınları yaşandı.

Başkentte 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından bugün öğleden sonra yine sağanak etkili oldu. Şiddetli yağmur, Ankara'nın birçok ilçesinde etkili olurken caddeler yine göle döndü.

4818161.jpg

Başkentte günlerdir etkili olan sağanak Mamak’ta hayatı durma noktasına getirdi. İlçede tahrip olan yollar ve evlerin sular altında kalması vatandaşların mağdur olmasına neden olurken, sürücüler ise bozulan yollarda zor anlar yaşadı. Alışveriş merkezinin önünde oluşan su birikintisi nedeniyle yol, ulaşıma kapandı.

4817278.jpg

Akyurt, Beypazarı ve Haymana ilçelerinde de etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi. Suyla kaplanan yollarda sürücüler, araçlarıyla güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı. Yağış ile birlikte bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Çankaya ilçesinde alışveriş merkezi ile fabrikayı da su bastı. Bazı kişiler, iş yerlerine dolan suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

4817784.jpg

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ'Nİ DE SU BASTI

Çankaya'da bulunan Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde de su baskını meydana geldi. Büyükelçiliğin Twitter'daki hesabından, su basan elçilik binasından görüntü paylaşıldı. "Bu yağmurlar hiç bitmeyecek mi? Şiddetli sağanak nedeniyle büyükelçiliğin bazı bölümlerini bugün tekrar su bastı" mesajıyla paylaşılan görüntüde, personelin suyu tahliye etmeye çalıştığı görüldü.

4817272.jpg

Ankara’da bir haftadır devam eden sağanağın etkilerinin en çok hissedildiği yer olan Mamak’ta hayat zaman zaman durma noktasına geldi. Altyapı yetersizliği sebebiyle her yağış sonrası ilçede sular altında kalarak bozulan yollar vatandaşların olumsuz etkilenmelerine sebep olurken, sürücüler de bir kazaya kurban gitmemek için ecel terleri döktü.

4818024.jpg

Yollardan güçlükle geçen araçların da zaman zaman çukurlara girmesi trafikte olumsuz anlar yaşanmasına neden oldu. Bazı vatandaşların evlerini su basarken, binalarının zemin katı sel suları altında kalan çevre sakinleri ise sorunlarının çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.
4817422.jpg

"BİR KAMYON PİSLİK VAR BURADA"

Binalarının zemininde çöpler biriktiğini söyleyen Tahsin Dön, "Her yağış yağdığı zaman bu apartmanın altı şerden kurtulmuyor. Bu parkı yapmış oldukları yerde rögarlar tamamıyla su almıyor ve bizim buraya dökülüyor. Şu anda çok mağdur durumdayız. Ekip gönderdiler, ’buraya dolduğu için temizlik yapamayız, yağmur kesildikten sonra tekrar haber verin, gelelim temizleyelim’ dediler.

4818158.jpg

Yalnız temizleme önemli değil, bizim duvarımızın yükselmesi gerekiyor. Yükselmediği müddetçe de oradan gelen parktan gelen su buraya doğru geliyor. Ev sahipleri çok mağdur durumda. Ne yapacağımızı, ne edeceğimizi şaşırdık. Şu anda bir kamyon pislik var burada onları aldırmak istiyoruz ve özellikle şu duvarın yapılması, o parktan bu tarafa su geçmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
4817789.jpg

"ALT YAPIYI GÜZEL YAPSINLAR"

Evini su basan sel mağduru Yılmaz Irmak da, "Yolların bazı yerleri bozuluyor bazı yerleri bozulmuyor, asfalt kalkıyor. Her yağışta genelde rögarımız tıkandığı zaman tuvaletlerden evin içine geri tepiyor, geri teptiği zaman da evin içine pis su doluyor. Parkelerimiz ayağa kalkıyor. Zararımız çok, bütün eşyalarımız dünkü yağışta gitti. Eziyetini zararını biz çektik. Eşyalarımız, halılarımız hepsi gitti.

4818027.jpg

Talebimiz ve isteğimiz kanalizasyon işlerinin güzel yapılmaları. Alt yapı çalışmalarını da güzel yapsınlar. Trafikte de zor anlar yaşanıyor illaki. Tek yön yapmaları lazım. Akşam iş çıkışında arabalar, insanlar yolun ortasından gidiyor. Araba koyacak, park edecek yer yok. Yollarda bozulmalar oluyor sel olduğu zaman. Alt yapıyı güzel yapsınlar. Biz yağmur sularını evimizin içinde istemiyoruz. Çok zor durumdayım" dedi.

4818022.jpg4818025.jpg4818026.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN