Araçların almadığı köpeği 5 kilometre taşıdı

Araçların almadığı köpeği 5 kilometre taşıdı

Diyarbakır'da bir grup tarafından işkence gören köpek, Patili Yaşam Derneği üyesi Kadir Aydoğmuş tarafından kurtarıldı. Hiçbir aracın almak istediği köpeği 5 kilometre taşıyan Aydoğmuş'un fotoğrafları sosyal medyada yayılınca destek mesajları yağdı.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde bir grubun, sokak köpeğine işkence ettiğini gören vatandaşlar Patili Yaşam Derneği'ne haber verdi. Dernek üyesi Kadir Aydoğmuş ihbar üzerine bisikletiyle hemen mahalleye geldi. Kadir Aydoğmuş köpeği grubun elinden kurtardı ancak güvenli bir yere götürmek için araç bulamadı.

ARAÇLAR KÖPEĞİ ALMAK İSTEMEDİ

Önce taksiye binmek isteyen ancak taksinin köpeği aracına almak istememesi üzerine yolcu minibüsüne binmek isteyen Aydoğmuş burada da olumsuz cevapla karşılaştı. Aydoğmuş bu nedenle son çare olarak bisikletiyle gitmeye karar verdi. Köpeği alıp, bisikleti de eliyle çeken Aydoğmuş, yorulunca hayvanı kucaklayarak, bisiklet üzerinde yola devam ederek 5 kilometre yol katetti.

2-003.jpg

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Bu sırada Aydoğmuş'un çevredekiler tarafından fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafların ardından Aydoğmuş'a destek mesajları yağdı. Aydoğmuş, maç ve konserlerde su ile çay, hafta içi ise çorap satarak geçimini sağladığını, kazandığı paranın yarısını da sokak hayvanları için harcadığını söyledi.

İşkence gören köpeği kurtardığı için saygı toplayan Kadir Aydoğmuş, yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Yenişehir ilçesinde çorap tezgahı başındaydım. Patili Yaşam Derneği üyesiyim. Başkanımız beni arayıp, durumu anlattı. Hayvanın şiddet gördüğü söylendi. Ben de gittim, ne olacağını artık biliyordum. Beni bıçaklayabilirlerdi. Baktım ki 10-15 kişilik grup, köpeği taşlıyor. Ben de tereddüt etmeden, aralarına girdim ve 'Bırakın köpeği' diye bağırdım. Köpeği alıp, taksiye binerek oradan uzaklaşmak istedim. Ancak taksici bizi arabaya almadı. Dolmuş şoförü de bizi almadı. Yolcuların rahatsız olacağını söyledi. Ben de bir elime bisikleti, bir elime köpeği alıp caddeye çıktım. 5 kilometre yol katettim. Köpeği güvenli bir bölgeye bıraktım ve dernek olarak orada besliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN