Ata tohumu karakılçık Erzin'de filizlenecek

Ata tohumu karakılçık Erzin'de filizlenecek

Hatay’ın Erzin ilçesinde üretici Arzu Vural, ata tohumu karakılçık buğdayını toprakla buluşturdu. Vural, Karakılçık buğdayını artık ailesiyle birlikte yaygınlaştıracaklarını belirterek "Yaptığımız bu işte kar amacının dışında insanlara sağlıklı buğday unu üretmektir" dedi.

Hatay’ın Erzin ilçesinde bir üretici ata tohumu karakılçık buğdayını toprakla buluşturdu. Üretici Arzu Vural, Kızlarçayı Mahallesi'nde bulunan 25 hektar alana, karakılçık buğdayını bugün toprakla buluşturduklarını söyleyerek, "Karakılçık bilindiği üzere başta çölyak hastalığı ve bağırsak rahatsızlığı olanlara son derece iyi geliyor. Karakılçık buğdayını artık ailemle birlikte yaygınlaştırma kararı aldık. Ayrıca bu buğday protein bakımından oldukça zengin ve hiçbir kimyasal madde kullanmadan üretip depolarımızda defne yaprağı ile korumaktayız. Yaptığımız bu işte kar amacının dışında insanlara sağlıklı buğday unu üretmektir” diye konuştu.

Erzin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Furkan Mete de üreticiyi desteklediklerini belirterek “Yerli tohumla böyle bir üretime geçtikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN