ATM vurgunu cezaevinde bitti

ATM vurgunu cezaevinde bitti

İstanbul’da banka ATM’lerine yerleştirdikleri aparatla paranın sıkışmasını sağlayarak büyük bir vurgun yapan 5 kişilik şebeke, düzenlenen operasyonla çökertildi. Zanlıların, levye, maşa ve cımbız gibi aletlerle sıkışan paraları çekme anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Yeni bir yönteme başvuran dolandırıcılar görenleri şaşkına çevirdi. İddiaya göre, İstanbul’da banka ATM’lerine yerleştirdikleri aparatla paranın sıkışmasını sağlayan ve bu yöntemle cihazda sıkışan paraları levye, maşa ve cımbız gibi aletlerle çekerek bankaları dolandıran yeni bir şebeke tespit edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan suç duyurusuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Bir bankaya ait ATM’lerin para yatırma kısmına levye, maşa, cımbız gibi aletler ile müdahale edilerek cihazda sıkışmış olan paraların alındığını tespit eden emniyet ekipleri, faillerin kimlik ve eşkallerini tek tek belirledi. Şebeke üyelerinin, eylemlerini daha önceden ATM’ye yerleştirilen bir aparat ile paranın sıkışmasını sağlayarak gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

1'İ SERBEST 4'Ü TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında önceki gün İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan N.Y., G.Y., M.T., V.K. ve K.O. isimli 5 şüpheli işlemlerinin ardından G.Y. adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılırken geriye kalanlar tutuklandı.

Ne kadar vurgun yaptıkları henüz açıklanmadı.

Öte yandan dolandırıcılık şebekesinin ATM’de sıkışan paraları çekme anları güvenlik kameralarına da yansıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN