Balıkların imdadına itfaiye yetişti

Balıkların imdadına itfaiye yetişti

Erzurum'da bulunan Oltu Çayı bu sene yağış azlığı nedeniyle kurudu. Vatandaşlar kuruyan çayda balıklarınn öldüğünü ve canlı kalanların da kıyıya vurduğunu fark etti. Durumun yetkililere bildirilmesinin ardından itfaiye ekipleri 12 ton suyla balıkların imdadına yetişti.

Erzurum'un Oltu ilçesini ortadan ikiye ayıran Oltu Çayı, son yılların en kurak dönemini yaşıyor. Bu sene bölge kışın ve ilkbaharda yeterli yağış almadı. Yağış almadığı için kuruyan çayda balıklar için yaşam alanı yok denecek kadar azaldı. Bahar aylarında debisi 4-5 kat artan ve sık sık taşkınların meydana geldiği Oltu Çayı'nda bu sene meydana gelen kuraklık vatandaşları da tedirgin etti.

'İTFAİYE 12 TON SU DÖKTÜ'

Suların çekilmesiyle balıkların öldüğünü, az sayıda kalanların da kıyıya vurmaya başladığını fark eden bölge halkı, yetkililere bildirdi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, çayın geçtiği dere yatağına itfaiye araçları ile 12 ton su döktü.

1.jpg

'BALIKLAR GİBİ İNSANLAR DA ÇARESİZ KALABİLİR'

Bölge sakinlerinden Mehmet Ulvi Öztaş, balık ölümlerini engellemek için su takviyesi yapıldığını belirterek, "Her canlının yaşama hakkı vardır. Yıllar sonra ilçemizin ortasından geçen Oltu Çayı'nın bu mevsimde kuruduğuna şahit olduk. Çay özellikle bu aylarda yatağına sıkmaz taşardı. Kuruyunca içinde yaşayan balıklar gibi birçok canlı zor anlar yaşıyordu. Onlara nefes olmak için çayın içine tankerlerle su taşıyan itfaiye ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Bu sene iklim kurak geçti. Yağış azalınca sıcak havanın etkisiyle buharlaşma fazla olunca dereler kurumaya başladı. Yağmur yağmazsa bir süre sonra sudaki balıklar gibi insanlar da çaresiz kalabilir" dedi.

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN