Başkent'te sağanak yağış sel getirdi: Araçlar suya gömüldü, vatandaşlar mahsur kaldı

Ankara'da sağanak yağış etkili oldu. Ev ve iş yerlerini su basarken araçlar suya gömüldü. Yenimahalle ilçesinde yağmur sularına gömülen minibüs ve içindeki yolcular kepçeyle kurtarıldı.

Başkent Ankara'da bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yollar göle dönerken ev ve işyerlerini su bastı.

Bir minibüs yağmur sularına gömüldü. Minibüs ve içindeki yolcular aracın tavanına çıkıp, bir süre bekledikten sonra kepçeyle tahliye edildi. Vatandaşlar kuvvetli yağış karşısında zor anlar yaşadı.

Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle Etimesgut, Sincan, Çankaya ilçelerinde de benzer görüntüler ortaya çıktı.

ekran-alintisi-003.png

10 KİŞİ MAHSUR KALDI

Yenimahalle ilçesi İvedik OSB’de sağanak yağış sonucu bir çok iş yeri ve araç sular altında kaldı. Bir iş yerinde 10 kişi mahsur kaldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Belediye ekipleri su basan alanları temizlemek için çalışma başlattı.

4768286.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte etkisini gösteren sağanak yağışın ardından çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

dsdfsf.png

ABB'nin açıklaması şu şekilde:

"Ankara’da bugün 38.6 kilogram seviyesine kadar yükselen ve aniden bastıran kuvvetli sağanak yağış sonucunda Büyükşehir Belediyemize şu ana kadar 401 ihbar ulaşmış olup tüm ihbarlara derhal müdahale edilmiştir. Altgeçitlerde ise bazı yayınların aksine hiçbir sorun yaşanmamıştır.

ABB, 1132 araç ve 2322 personelden oluşan ekibiyle sahada teyakkuz halinde olup yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Yağış etkisi bildirimleri için Başkent 153 çağrı merkezimiz de tam kapasite ile hizmet vermektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN