Belediye dayanamadı, kesilen ağacın fotoğrafını paylaştı: Doğaya bu düşmanlık neden?

Belediye dayanamadı, kesilen ağacın fotoğrafını paylaştı: Doğaya bu düşmanlık neden?

Kastamonu Belediyesi, kent merkezinde kesilen bir ağacın fotoğrafını paylaşarak sosyal medyadan tepki gösterdi: Bir insan (!) bir ağacı tam orta yerinden kesip sonra da kendi gövdesine ters bir şekilde hangi duygular içinde bağlar. Doğaya düşmanlık neden? Anlamadık. Üzüldük.

Kastamonu Belediyesi, kent merkezinde kesilen bir ağacın fotoğrafını paylaşıp tepki gösterdi.

Belediyenin sosyal medya hesabından, Tosya Yolu Caddesi'nde üst bölümü kesildikten sonra gövdesine bağlanan ağacın fotoğrafı paylaşıldı.

"ANLAMADIK, ÜZÜLDÜK..."

Paylaşımda, şu ifadeler yer aldı: "Çok düşündük ama biz bir anlam veremedik. Bir de size soralım istedik. Bir insan (!) bir ağacı tam orta yerinden kesip sonra da kendi gövdesine ters bir şekilde hangi duygular içinde bağlar. Doğaya düşmanlık neden? Anlamadık. Üzüldük."

AA'ya konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ağacın bu halini gördüğünde çok üzüldüğünü söyledi.

Vatandaşların bu konularda duyarlı olması gerektiğini belirten Vidinlioğlu "Yeşilin, çevrenin, ağacın çok önemli olduğunun bilinciyle hareket eden bir belediyecilik anlayışındayız. Bu doğrultuda kentin farklı noktalarını ağaçlandırmak, çiçeklerle donatmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

"BİR AĞAÇ KURUMUŞ DAHİ OLSA..."

Vidinlioğlu, vatandaşlardan bu konuda hassas davranmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Bunun gibi görüntülerle karşılaştığımızda çok üzülüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassas davranmasını istiyoruz. Bir ağaç kurumuş dahi olsa, kesmemeleri, belediyenin 153 numaralı telefonunu aramaları lazım. Belediye olarak bölgeye gelir gerekli incelemeleri yaparız, kurumuşsa eğer yerine yeni ağaç dikeriz, kurumamışsa, kurtarmak için elimizden geleni yaparız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN