Bodrum Belediye Başkanı Aras'tan bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına tepki: Ranta açılacak

Bodrum Belediye Başkanı Aras'tan bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına tepki: Ranta açılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Göltürkbükü mahallesinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarılması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Resmi Gazete'de yayınlandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, karara tepki göstererek "Yeşil alanlarımız bizim elimizden alınarak ranta açılacak" diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Göltürkbükü mahallesinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarılmasına yönelik karara tepki gösterdi. Aras, alanların ranta açılacağına dikkat çekerek "Bodrum bu kararlara teslim olmayacak ve şu anda Belediyemiz tarafından hazırlanmakta olan dava dilekçesiyle derhal yargı yoluna başvuracak" dedi.

Diken'in haberine göre, Kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanın iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı ifade edildi. Karara göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla orman sınırlarına çıkarılan alan 117.96 metrekare.

"KESİNLİKLE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

“Yani paha biçilmez değerdeki yeşil alanlarımız bizim elimizden alınarak ranta açılacak" diyen Aras, "Karşılığında Orman Genel Müdürlüğü; bu yeşil alanlarımızın iki katından az olmayacak büyüklükteki başka hazine arazilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan teslim alarak sahibi olacak, biz Bodrumlular da buna boyun eğeceğiz öyle mi ? Hayır, kesinlikle boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"BELEDİYEMİZ DERHAL YARGI YOLUNA BAŞVURACAK"

Aras, "Bodrum’un geleceği olan yeşil alanlarını para uğruna yok etmeye kalkanlara buradan açıkça sesleniyorum" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN