Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan ABD'ye pankartlı tepki

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan ABD'ye pankartlı tepki

Belediye Meclisi’nin geçen hafta yapılan toplantısında ABD’yi kınayan bir önergeyi oy çokluğu ile geçiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ABD’ye tepkisini Bolu Belediye binasına astırdığı dev pankartla devam ettirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamayan Amerikan yetkililerine tepkisini yaptığı açıklamalarla dile getiren Tanju Özcan, tepkisini belediye binasına astırdığı dev pankartla sürdürdü.

“ABD TARİHTE HİÇBİR ZAMAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DOSTU OLMAMIŞTIR”

Bolu Belediye binasına asılan pankartta, “Ey hadisiz ABD! Anlamıyoruz zannetme! ABD, tarihte hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin dostu olmamıştır. Bu ülkede Alevi, Sünni gerginliğini çıkartan ABD yönetimleridir. Bu ülkede Kürt-Türk çatışmasını çıkartmak için PKK/YPG terör örgütünü kuran ve hala silah veren ABD yönetimleridir. Bu ülkede 12 Eylül darbesini gerçekleştiren ABD yönetimiydi. Taşeron FETÖ terör örgütünü kuran ve 15 Temmuz hain darbe rejimini planlayan ABD yönetimidir. Türkiye’ye sığınma istilasını tasarlayan ve ülkemizi bu yola karışıklığa sürüklemeye çalışan ABD yönetimidir” ifadelerine yer verildi.

“DÜNYA BEŞTEN, TÜRK MİLLETİ ABD’DEN BÜYÜKTÜR”

Pankartta, hükümete de şu sözlerle seslenildi:

“Hükümete sesleniyoruz: ABD yönetimince Cumhurbaşkanımızın şahsına yapılan saygısızlıklar, esasen Türk milletine yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ABD sömürgesi değildir. Türkiye, ABD’den başka kimseye hizmet etmeyen NATO’dan ayrılmalıdır. Kürecik ve İncirlik üsleri derhal kapatılmadır. Dünya beşten, Türk milleti ABD’den büyüktür. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Kahrolsun emperyalist Amerika.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN