Bolu Dağı Tüneli’ndeki heyelanı kaldırma çalışmaları sürüyor

Bolu Dağı Tüneli’nde dün akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Heyelanın boyutları, günün ağrımasıyla birlikte ortaya çıktı.

Bolu Dağı Tüneli’nin Düzce girişinde dün akşam 19.50 sıralarında meydana gelen heyelan, Ankara yönünde 3 şeridin, İstanbul yönünde 1 şeridin kapatılmasına neden olmuştu. Toprak hareketliliği sonucunda tünel girişlerinin kapanması, daha sonra TEM yolunun çift yönlü olarak trafiğe kapatılmasına neden oldu.

bolu-2.png

Heyelan sonrası açıklama yapan Düzce Valiliği, tünelin öğle saatlerinde yeniden açılmasının planlandığını duyurdu. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı belirtilen heyelan sonrası adrese sevk edilen ekipler, yolu trafiğe açabilmek için çalışma başlattı.

bolu-aa-2.png

GÜZERGÂH DEĞİŞTİRİLDİ

Heyelan sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, güzergâh değişikliğine ilişkin bilgiler verildi.

bolu-5.png

Otoyolda İstanbul yönüne gitmekte olan araç sürücüleri Abant kavşağından, Ankara yönüne gidenler ise Kaynaşlı kavşağından D-100 Karayolu'na yönlendirildi.

bolu-aa-3.png

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gece saatlerinde heyelana ilişkin bilgilendirme yapan Düzce Valiliği, yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

bolu-4.png

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Bolu Dağı Tüneli’nin Düzce girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle, trafik Ankara istikametinde Kaynaşlı’dan, İstanbul istikametinde Abant’tan D-100’e aktarılacaktır. Ekipler yol açma çalışmalara başlamışlardır. Yolun yarın öğle saatlerinde trafiğe açılması planlanmaktadır" denildi.

bolu-aa-4.png

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karayolları ekipleri, yol üzerindeki toprağı kaldırmak için iş makineleriyle çalışma başlattı. Dün gece trafiğe kapalı olan yolda ekipler, çalışma yaptı.

bolu-aa.png

Heyelanın şiddeti ise gün ağarınca ortaya çıktı. Ekipler, havanın aydınlanmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı.

ANKARA YÖNÜ TEMİZLENDİ

Bölgeden gelen son bilgilere göre, yolun Ankara istikametindeki toprak yığını da iş makinelerinin yardımıyla kaldırıldığı bildirildi. Trafik akışının ne zaman başlayacağıyla ilgiliyse henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

VALİ, YOLUN NE ZAMAN AÇILACAĞINI AÇIKLADI

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün heyelan nedeniyle kapanan Bolu Dağı Tüneli geçişinin açılmasına yönelik çalışmaların etkin şekilde sürdüğünü belirtti.

Vali Ümit, paylaşımında, "Yeni problemlerin yaşanmaması halinde pazartesi gün içinde yolun trafiğe açılması planlanmaktadır. Sabırlarından dolayı sürücülerimize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN