Toprak kütlesi kaldırıldı: Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak?

Toprak kütlesi kaldırıldı: Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak?

Bolu Dağı tünelinin girişinde önceki akşam yaşanan heyelan sonrası yolun çift yönlü olarak kapanmasına neden olan toprak kütlesi ekipler tarafından kaldırıldı. Bölgedeki temizlik çalışmalarının ardından yolun kontrollü şekilde açılması planlanıyor.

TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli Ankara istikameti girişinde cumartesi günü saat 19.50'de meydana gelen Heyelan nedeniyle tünelin üzerindeki toprak yola kaydı ve TEM otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. İstanbul yönüne giden araç sürücüleri Abant kavşağından, Ankara yönüne giden sürücüler ise Kaynaşlı kavşağından D-100 kara yoluna yönlendirildi.

Karayolları ekipleri yoldaki toprağın kaldırılması için çalışma başlattı. Ekipler, heyelanın yaşandığı günden beri kapalı olan yoldaki toprağı dün gün boyu devam eden çalışmaların ardından bu sabah saatlerinde kaldırdı.

Yolda temizlik çalışması devam ederken, heyelan tehlikesinin sürmesi nedeniyle uzmanlar bölgede incelemelerde bulunuyor. Yolun bugün kontrollü şekilde açılması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN