Bolu'da ekmeğe zam

Bolu'da ekmeğe zam

Bolu Aşçılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkâr Odası, ekmeğe 25 kuruş zam yaptıklarını duyurdu. 1,75 TL’ye satılan 210 gram ekmeğin yeni fiyatı 2 lira oldu.

Bolu'da ekmeğin fiyatı arttı. Ekmeğe 25 kuruş zam yaptıklarını duyuran Bolu Aşçılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkâr Odası'na bağlı fırınlar artık ekmeği 2 liradan satacak. 750 gramı 6 liradan satılan köy ekmeği ise 7 lira oldu.

Bolu Belediyesi Halk Ekmek fırınlarında ise 210 gramı 1,25 TL’den satılan ekmeğin yine aynı fiyat üzerinden vatandaşa sunulacağı ve herhangi bir zam yapılmadığını duyurdu.

'SATTIĞIMIZ FİYAT MALİYETİ KARŞILAMIYOR'

Belediyenin herhangi bir zam yapmaması ile ilgili konuşan Halk Ekmek büfesi işletmecisi Metin Kesimal şu sözleri kaydetti:

“Halk ekmek fırınlarında herhangi bir zam yok. 210 gram ekmeği 1,25 TL’den satıyoruz. Son 1 yılda un yüzde 100 zamlandı. Maya, tuz, kira, işçilik, elektrik ve diğer giderler arttı. Şu anda sattığımız fiyat maliyeti karşılamıyor. Zararına satış yapmak durumunda kalıyoruz. Bu şekilde ne kadar dayanabiliriz bilmiyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN