Bu kez sosyal sorumluluk projesi için sahneye çıktılar

Bu kez sosyal sorumluluk projesi için sahneye çıktılar

Mersin Yenişehir Belediyesi, Sevtekin Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Buyur Burdan Kaç!" oyununu Mersinli sanatseverlerle buluşturdu. Oyundan elde edilen gelirle, daha önce Anıtkabir'e gitmemiş çocuklar burada Atatürk'ün huzuruna çıkacak.

Sevtekin Sanat Tiyatrosu'nun kurucusu olan aynı zamanda CHP Gaziosmanpaşa Sanat Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Serdar Sevtekin ve İstanbul Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Pelin Sıngın anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine destek verdi. Anitkabir'e gitme imkanı bulamayan çocukları Atatürk'ün huzuruna çıkarmak amacıyla yürütülen projede ilk oyun Mersin'in Yenişehir ilçesinde sahnelendi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu izledi.

Oyunun geliri ile çocukların Anıtkabir ziyareti yapmalarından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Abdullah Özyiğit, "Bu buluşmaları tekrar edelim, sık sık bir araya gelelim. Bu vesile ile Kıbrıs İlkokulu öğrencilerimizi 23 Nisan'da Anıtkabir'e götürmüş olacağız. Sanatla böyle güzel bir amaca da hizmet etmiş olacağız" diye konuştu.

1.jpg

İstanbul Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Pelin Sıngın projeyi çeşitli il ve ilçelerde devam ettirerek daha çok sanatla daha çok Atatürk buluşmasına katkı sağlayacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bugün sanatın toplumun farklı farklı alanlarına dokunuşunu bir kez daha gördük. Neydi bu dokunuş, Akdeniz ilçesinde bulunan Kıbrıs İlkokulundan bize, Beşiktaş'a uzanan bir sesti bu dokunuş. İdealist bir öğretmenimizin Sayın Ümit Gürbüz'ün fikri hür, vicdanı hür öğrenciler yetiştirmek için yoluna ufacık bir ışıktı bu dokunuş. Başkanımızın da belirttiği gibi oyunun geliriyle öğrencilerimizi Anıtkabir'e götüreceğiz. Özellikle çocukları Atatürk ile fikren, vicdanen ve bedenen buluşturmak görevimizdir. Bu bizim için bir başlangıçtır. İlk başlangıcımızı Başkanımızla yaptık, çok çok teşekkür ediyorum"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN