Bu mahalleye korona uğramıyor! HES kodu olmadan giriş yasak

Bu mahalleye korona uğramıyor! HES kodu olmadan giriş yasak

Pandeminin en yüksek riskli illerinden biri olan Samsun'da Bafra ilçesine bağlı Gökalan Mahallesi'ne bugüne kadar koronavirüs hiç uğramadı. Sebebi ise mahalle sakinlerinin aldığı önlemler.

Koronavirüs vakalarında bir zamanlar en yüksek riskli il olarak başı çeken Samsun, gördüğü yüksek vaka oranlarının ardından aşılamanın etkisiyle zirveyi başka illere bıraktı. Fakat Samsun koronavirüsle çetin bir mücadele verirken Bafra ilçesine bağlı Gökalan Mahallesi aldığı sıkı önlemler nedeniyle koronasız günler geçirdi.

MAHALLEYE GİRİŞİN ANAHTARI: HES KODU

Vaka oranlarının yüksek seyrettiği dönemlerde bile Gökalan Mahallesi sakinleri ise kendisini korudu. Mahallenin girişine asılan pankartla mahalleye davetsiz misafir kabul edilmedi. Mahalleye girmek isteyenlerin HES koduna bakıldı.

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020 tarihindeki ilk koronavirüs vakasından günümüze kadar geçen zamanda Gökalan Mahallesi'nde koronavirüs vakasına rastlanılmadı.

Küçük çocukların da maske takıp kurallara uyduğu 65 nüfuslu Gökalan Mahallesi tedbirlerine devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN