Eyüp Sultan Türbesi'ne saldıran kültürel miras düşmanı kamerada: Şeytanı andırıyor diye saldırmıştı

İstanbul'da Eyüp Sultan Türbesi'nde çini levhalarına çekiç ile saldıran şahsın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde şahsın hacet penceresinin sağ ve sol tarafındaki çini levhalarının üzerindeki pençe motiflerine zarar verdiği görülürken o anlar ise sosyal medyada büyük tepki çekti.

Pazar günü akşam saatlerinde gerçekleşen olayda çekiçli bir saldırgan Eyüp Sultan Türbesi'ndeki çini levhalarının üzerindeki 'pençe' motiflerine zarar vermişti. Saldırgana kısa sürede müdahale edilse de ne yazık ki motiflerin zarar gördüğü bildirilmişti.

Sosyal medyada ‘Kültürel Miras Düşmanı’ olarak tanımlandı

Sosyal medyada 'Kültürel Miras Düşmanı' olarak tanımlanan saldırgan şahsın, iddialara göre motiflerin kısa süre önce sosyal medyada şeytan kafasına benzetilmesi nedeniyle bu zararı verdiği düşünülüyor. Aynı zamanda saldırganın Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce düzenlenmiş yüzde 80 oranında zihinsel engelli raporu olduğu belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından tahrip edilen çinilerin tamiri için ise çalışma başlatıldığı da belirtilirken saldırgan şahsın yakalandığı bilgisi ise İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından paylaşılan kamuoyu açıklaması ile duyuruldu.

Saldırı görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ise o anlar sosyal medya gündemine bomba gibi oturdu, görüntüler ise güvenlik kameralarına böyle kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN