Çorlu Tren Kazası duruşması ertelendi

Çorlu Tren Kazası duruşması ertelendi

Çorlu'da 2018'de meydana gelen ve 25 insanın yaşamını yitirdiği tren kazasının devam duruşması bugün görüldü. Duruşmaya kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla birlikte CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de katıldı. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında 8 Temmuz 2018'de Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin vagonlarından bazıları devrilmişti. Kaza sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

Olayla ilgili dört şüphelinin yargılandığı davanın son duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Halk Eğitim Merkezi salonunda görüldü. Duruşmaya gelenler yapılan kontrollerin ardından içeri alındı.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, köprüler şefi Çetin Yıldırım, Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ve hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk ile hayatını kaybedenlerin yakınları ile avukatları katıldı.

orlu.jpg

DAVA YİNE ERTELENDİ

Yoklama yapılmasının ardından başlayan duruşmada mahkeme, dava dosyasındaki eksik evrakların durumunun Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına sorulmasına karar vererek duruşmayı 5 Ekim'e erteledi.

Kazada yakınlarını kaybedenler duruşma devam ettiği esnada alkışlarla salondan çıktı.

Kazada kızını, kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, kızının kıyafetlerini gösterip adalet aradıklarını söyledi. Sinir krizi geçiren Bilgin, çevresindekilerce sakinleştirildi.

KAFTANCIOĞLU VE MUHARREM ERKEK DE DURUŞMADAYDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı izledi.

Daha sonra kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile avukatlar Çorlu Adliyesi önüne giderek basın açıklaması yaptı. Grup bir saatlik oturma eyleminin ardından dağıldı.

Öte yandan, duruşma öncesi Bulvar Yolu Santral Işıklar mevkiinde toplanan grup, ellerindeki dövizlerle slogan atarak Çorlu Halk Eğitim Merkezi önüne geldi.

Avukat Evren İşler, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, ailelerle adalet aramaya devam edeceklerini söyledi.

"HUKUK DEVLETİ SARSILDI"

Duruşmanın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi:

"Aileler, bu davaya katılanlar, avukatları; hep birlikte duruşmayı terk ettiler. O kadar haklılar ki… 8 Temmuz’da 4 yıl olacak. 4 yıldır adalet arıyor; evladını kaybeden anneler, babalar. 7’si çocuk, 25 kişi hayatını kaybetti; yüzlerce yaralı var. Ve gerçek sorumlular hakkında hâlâ iddianame hazırlanmadı.

Üstelik mahkeme; bu kazanın ilk soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı hakkında da suç duyurusunda bulundu. Mahkeme bulundu bunu. O da bekliyor... Çünkü hukuk devleti temelinden sarsıldı artık, bu sistemde.

Bu sistemde yargı, adalet; yürütmenin, siyasetin ağır vesayeti altında. Asıl sorun bu. Görevini yapamıyor hakimler, savcılar. Ama yapmak zorundalar. Adalet çok kutsal bir kavram. Adaleti temelinden sarsarsanız, işte gerçek beka sorunu odur.

"TÜM ADALETSİZLİKLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

4 yıl. Bu davada 4 tane gariban yargılanıyor. İşte makinisti, işçisi; 4 tane. Ve aileler 4 yıldır gerçek sorumlular hakkında iddianame bekliyor. İlk soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı hakkında iddianame bekliyor. Duruşma salonunu terk ettiler. Şimdi adliyeye yürüyorlar.

Şunu da söylemek istiyorum. Göreceksiniz. Bu memlekette tüm adaletsizlikleri, adaletle ortadan kaldıracağız. Sanmasın ki gerçek sorumlular, sonuna kadar kaçabilecek.

Hukuk her şeyi takip eder ve edecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN