Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını kullanarak 3 milyonluk vurgun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını kullanarak 3 milyonluk vurgun!

Türkiye'de yaklaşık 16 ilde gerçekleştirilen 'Müsilaj' adlı operasyonda Adana'da gözaltına alınan Aslı A.'nın kendisini avukatlara, doktorlara ve iş insanlarına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.

Türkiye’de organize suç örgütleri nedeniyle 16 ilde gerçekleştirilen ‘Müsilaj’ operasyonunda Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok adrese baskın düzenledi. Eski ilaç mümessili Aslı A'nın kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Operasyonda, nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen Aslı A., Fatih A., Mehmet K. ve Soner T. gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda adli evrakla dijital materyal ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

KÜLLİYE'DE FETÖ SORUŞTURMALARINDAN SORUMLUYUM

Operasyonun ardından şüphelilerin dolandırıcılık yöntemleriyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Aslı A.'nın, kendisini Cumhurbaşkanı danışmanı olarak tanıttığı, FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan kişileri, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde FETÖ soruşturmalarından sorumluyum. Bu görevle gönderildim. Sizi tahliye ya da beraat ettirebilirim. Adliyede görevli hakim ve savcılar benim öğrencim. Onların atamalarını ben yaptırıyorum” diyerek kandırdığı iddia edildi.

Şüphelinin bu yöntemle çok sayıda kişiden para aldığı, tahliye edilenlere bunu kendisinin yaptırdığını söylediği, tutuklu kalanların yakınlarıyla ise irtibatını kestiği iddia edildi.

EV KİRALAYARAK DOKTOR, AVUKAT VE İŞ İNSANLARINI DOLANDIRMIŞLAR

Şüpheli Fatih A.'nın ise kendisinin Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı'nda (JİTEM) yarbay olarak görev yaptığını söyleyerek, ağlarına düşürdükleri kişilerin güvenini kazandığı belirtildi.

Şüphelilerin dolandırıcılık için gittiği illerde lüks bir ev kiralayıp, iş insanları, doktorlar ve avukatlarla görüştükleri, Aslı A.’nın bu kişilere, “Ben Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ekonomi danışmanıyım. Yatırım için paranızı bana verin, borsada değerlendireyim” dediği iddia edildi.

DİKSİYON EĞİTİMİ ALARAK MAĞDURLARI GİYİMİ VE KONUŞMASIYLA ETKİLEMİŞ

Aslı A.'nın, dolandıracağı kişiler ve meslekleri hakkında bilgi edindiği, daha önce diksiyon eğitimi aldığı ve mağdurları giyimi ile etkilediği öne sürüldü.

Şüphelilerin, bu yöntemle 30'dan fazla kişiyi 3 milyon lira dolandırdıkları, deşifre olunca il değiştirdikleri ve ortadan kayboldukları kaydedildi.

Ayrıca Fatih A.'nın, deşifre oldukları mağdurları “Aslı beni de dolandırdı. Paramı alabilmek için yanındayım. Sizin paranızı da kurtarabilirim” diyerek oyaladığı iddia edildi.

Aslı A.'nın, dolandırıcılık ve FETÖ üyeliği suçundan kaydı olduğu, ilk ifadesinde ise Cumhurbaşkanı danışmanı olduğunu söylediği öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN