Denize girecekler dikkat! Zehirlenebilirsiniz

Denize girecekler dikkat! Zehirlenebilirsiniz

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatil yapan İngilizce öğretmeni İ.A., girdiği denizde hayatının şokunu yaşadı. Trakonya balığının üzerine basan ve zehirli dikenlerin zarar vermesi nedeniyle ayak parmağı şişen İ.A., acıdan uyuyamadığını belirterek "Hastaneye giderken neredeyse bayılacaktım. Hayatımda hiç böyle büyük acı yaşamadım." dedi.

Tatil yapmak için eşiyle birlikte gittiği Bodrum'un Küçüklük Koyu'nda İ.A., denizde sığ suda yürürken bir anda sol ayak parmağında acı hissedince koşarak denizden çıktı.

Ayağına baktığında parmağından kan aktığını gören ve bir yengecin ya da deniz canlısının zarar vermiş olabileceğini düşünen İ.A., hastaneye gitti. Burada ilk tedavisi yapılan İ.A.'ya, trakonya balığıyla temas ettiği için zehirlendiği söylendi.

hizli.jpg

HAYATIMDA HİÇ BÖYLE BÜYÜK ACI YAŞAMADIM

Eve ağrılar içerisinde giden İ.A.'nın bir süre sonra ayağı ve parmağı şişti. Tedavisi evde devam eden İ.A., acıdan uyuyamadığını belirterek, "Hastaneye giderken neredeyse bayılacaktım. Hayatımda hiç böyle büyük acı yaşamadım. Parmak ucu olduğu için sinirlerin yoğun olduğu nokta olması nedeniyle acıyı bu kadar yoğun yaşadığımı düşünüyorum" dedi.

4621960.jpg

TRAKONYA BALIĞI NEDİR?

Trakonya balığı sırtında ve solungaçlarında zehirli dikenlerin olduğu balık türlerindendir. Avlanmak için denizin sığ kıyılarını tercih eden balık, kumluk alanlarda yalnızca başı dışarıda kalacak şekilde kuma gömülerek avını bekleyip, sırtındaki dikenlerle temas edenlere zehrini salgılıyor. Zehrin protein yapısını bozmak için uzmanlar dikenlerle temasın hemen ardından bölgenin dayanılacak kadar sıcak suya daldırılarak bekletilmesini ardından en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesini tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN