DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl: Erzurum 20 yılda 20 yıl geriye gitti

DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl: Erzurum 20 yılda 20 yıl geriye gitti

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bingöl, Erzurum’un 1973 yılında ihracatta birinciyken şu an borçlanmada birinci olduğunu söyledi.

Bingöl'ün sosyal medya paylaşımda geçmiş tarihli bir gazete kupürüne yer verdi. Erzurum'un yıllar içinde geriye doğru gittiğini söyleyen Bingöl, Erzurum'un birçok ürünü şuan farklı kentlerden almasına dikkat çekti.

Bingöl'ün paylaşımı söyle:

Nereden nereye… Erzurum geçmişte ihracatta bölgesinin birincisi iken bugünkü iktidar Erzurumu bölgesinde borçlanmada birinci yaptı. 1973’de Ortadoğu ülkelerine et ihraç eden Erzurum bugün etini Balıkesirden,sütünü Çanakkaleden,tavuğunu Çorumdan getirir hale geldi.

erz.jpg


"20 YILDA 20 YIL GERİYE GİTTİ"

Bingöl, daha sonra verdiği demeçte, "Özellikle et ve süt ürünlerinde ihracat rekoru kıran Erzurum, şu an borçlanma ve geri kalmışlıkta birinci sıralarda. Şehrimiz 20 yılda 20 yıl geri gitti" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında şehrin sorunlarına da değinen Bingöl, iktidar partisi ile çözümünün mümkün olmadığını ifade etti. Bingöl şunları kaydetti:

Şehir esnafı ciddi anlamda kriz içinde, köylü ve çiftçi km ağlıyor. Üretime dayalı hiçbir yatırım yapılmadı. Ortadoğu ve Türkiye’nin büyük ve küçükbaş merkezi olan Erzurum’da, insanlar girdi maliyetleri arttı diye hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalıyor. Mevcut iktidarın yanlış politikaları bu durumun sebebidir. Deva Partisi olarak her anlamda olduğu gibi, tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi yatırımlar yaparak, şehrimizi ihracat şampiyonu yapacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN