Dicle Nehri için kritik uyarı: Serinleyeyim derken boğulabilirsiniz

Dicle Nehri için kritik uyarı: Serinleyeyim derken boğulabilirsiniz

Diyarbakır'da havaların ısınmasıyla birlikte uzmanlardan bölge halkına Dicle Nehri için uyarı geldi: Biraz serinleyeyim derken boğulabilirsiniz, nehirde akıntı yüksek.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da vatandaşlar, serinlemek için Dicle Nehri’ne gidiyor. Nehrin soğuk sularına giren kişiler, tehlikeye davetiye çıkarıyor.

21 Mayıs'ta Yenişehir ilçesinin kırsal Hantepe Mahallesi’nde Hamdullah Polat'ın (37) balık tutmak için girdiği nehirde boğuldu. 30 Mayıs'ta da Sur ilçesinin kırsal Karpuzlu Mahallesi'nde serinlemek için nehre giren Serhat Günel (16) akıntıya kapılıp kayboldu. Aramalarda Günel’in cansız bedeni bulundu.

uzmanlar-uyardi-dicle-nehri-yuzmek-icin-guvenli-degil-7020-dhaphoto2.jpg

'BİRAZ SERİNLEYEYİM DERKEN...'

Açık Su Yüzme Sporcusu, Cankurtaran ve Dalgıç Hüseyin Nazlıoğlu, Dicle Nehri’nin serinlemek için güvenli olmadığını söyledi. Nazlıoğlu, "Yüzme bilmeyen kişiler suya girmemeli. Dibini görmediğimiz suda, yüzmememiz gerek" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer yüzmek istiyorlarsa da güvenli alanlar var. Cankurtaranı olan yerler var. Yüzmek için havuz tercih edilmeli. Özellikle yüzme bilen kişilerin yanında suya girilmesi gerekiyor. Dicle Nehri güvenli bir alan değil. Ayağı bile suya sokmak tehlikelidir. Her an ne olacağını bilmezsiniz. Biraz serinleyeyim derken boğulabilirsiniz. Zaten boğulmaların çoğu da bu şekilde yaşanıyor. Nehirde akıntı yüksek. Aynı zamanda yosun ve ağaç kökleri var. Bunlara takılıp boğulma ihtimali var. Ters akıntı da var. Su durgun görünüyor ama kişi girdiğinde akıntıyı fark ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN