Direnen köylüler kazandı: Maçka'da taş ocağından vazgeçildi

Direnen köylüler kazandı: Maçka'da taş ocağından vazgeçildi

Maçka'nın doğal güzelliği ile eşsiz olan Kangel Yaylası'nda yapılmak istenen Patlatmalı Taş Ocağı ve Kırma Eleme tesisinde geri adım atıldı. Bölge halkının 2 binden fazla imza toplayarak karşı çıktığı proje için Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, taş ocağından vazgeçildiğini açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenilen, taş ocağına bölge halkını tepki gösterdi. Taş ocağı yapımasın diye direnen köylüler Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na geri adım attırdı.

En önemli turizm merkezlerden biri olan Sümela Manastırı’nın bulunduğu Maçka’da Hamsiköy mahallesindeki Kangel Yaylası’na AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediyesi patlatmalı taş ocağı ve kırma eleme tesisi yapmak istedi.

macka.jpgMaçka, Hamsiköy

Ancak belediyenin aldığı bu karara bölge halkı büyük tepki gösterdi.

Zigana dağları eteklerinde bulunan ve yılda yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan yaylaya taş ocağı yapılmasını istemeyen köylüler 2 binden fazla imza toplayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na gönderdi.

macka-koray-kochan.jpg

HALKIN TEPKİSİ SONUÇ VERDİ

Bölgede bulunan mahalle muhtarlarının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen ve kendisine verilen imzaları Büyükşehir Başkanı Zorluoğlu’na ileten Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, taş ocağından vazgeçildiğini açıkladı.

macka-hamsikoy.jpgMaçka, Hamsiköy

Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü dile getiren Koçhan, “Bölgenin hassasiyetini Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na aktardık. Sağ olsun Başkanımız gerekli talimatları vererek taş ocağının yapımından vazgeçildi. Turizm bölgesi olan Hamsiköy'de muhtarların ve vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na teşekkür ederim” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN