Dükkanının önüne tabela astı: Dikkat! Kedi çıkabilir, ezersen kameralar kayıtta

Bilecik’te esnaf Emrah Aslan, beslediği kedilerin dükkanın önünden geçen arabaların altında ezilmesini önlemek amacıyla işyerinin duvarına “Dikkat! Kedi çıkabilir, ezersen kameralar kayıtta” tabelası astı.

Bilecik'te ayakkabı dükkanı işleten Emrah Aslan (37), sokakta ezilen kedileri korumak amacıyla dükkanına 'Dikkat! Kedi çıkabilir, ezersen kameralar kayıtta' yazılı bir tabela astı.

Gazipaşa mahallesindeki Hamam Sokak’ta işlettiği ayakkabıcı dükkanında çalışan Emirhan Söğüt (19), bir ayda 10 kedinin yoldan hızla geçen arabaların altında can verdiğini belirterek, “10 gün önce burada daha yeni ezildi. İki gün önce şurada ileride ezildi. Hızlı geçiyorlar. Bazen de bunlar yola atlıyorlar böyle. Yani daha bu kanlar yok olmadan yeni bir tane daha eziliyor. Bir ay içinde 10 tane garanti ezilmiştir yani” dedi.

'KENDİMİZCE BÖYLE BİR ÖNLEM ALDIK'

Emrah Aslan ise işyerinde beslediği kedilerin dükkanının önünden geçen arabalar sebebiyle ölmesinden üzüntü duyduğu için böyle bir uyarı tabelası asma gereği duyduğunu söyledi. Aslan şöyle konuştu:

“Bu mahallede uzun zamandan beri esnaflık yapıyorum. Bu mahalledeki kedileri elimden geldiğince besliyorum, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum. Fakat son zamanlarda artık hayvanların sürekli ölmesinden dolayı çok rahatsızlık duydum. ‘Bunlara ne gibi önlem alabilirim’ diye düşünerek böyle bir tabela astım. Buralara kasis falan yapılması zor olduğundan dolayı, böyle bir imkânın olması için başka yerden izin alınması gerekiyormuş, fakat biz de onları almadığımızdan dolayı kendimizce bu şekilde bir şey yaptık.

Ben kedilere karşı küçüklüğümden beri çok merhametliyimdir, çok severim. Bir de efendimiz Aleyhisselam’ın hadislerinden birinde vardır: ‘Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de sizlere merhamet etsin.’ O yüzden Allah bize merhamet vermiş, biz de onları korumak için ya da onlara bakmak için bu şekilde bir önlem almak istedik.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN