Edirne'de aniden bastıran yağış sele neden oldu

Edirne'de aniden bastıran yağış sele neden oldu

Edirne'de etkisini gösteren dolu ve sağanakta sele kapılan 1 kişi vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Baygın halde hastaneye kaldırılan kişi tedavi altına alındı.

Edirne'de saat 19.30 sıralarında aniden bastıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Hava sıcaklığının 33 derece olduğu kentte, şiddetli rüzgarın ardından gelen dolu yağışı ve gök gürültülü sağanak kısa sürede etkili oldu.

SEL SULARI YOLDA YÜRÜYEN KİŞİYİ SÜRÜKLEDİ


Nişancıpaşa Mahallesi Çokalca Cami Sokak üzerinde yolda yürüyen bir kişi sele kapıldı. Sel sularıyla sürüklenen kişi bir apartmanın doğalgaz borusuna tutunup bir süre bu halde kaldı.

Daha sonra ellerini bırakan ve sel sularıyla sürüklenen kişi, gören vatandaşlar tarafından kurtarılarak, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Baygın halde olan kişi, tedavi altına alındı.

SELE KAPILAN KİŞİ YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYOR

Sele kapılan kişiyi kurtaran Aytaç Top, "Doğalgaz borusuna tutunduğu gibi bağırmaya başladı. Baştan ayağı çukura düştü sandık ama sonra titremeye başlayınca herkes panik oldu. Ben onu kurtaracaktım ama çarpılırım diye dokunamadım. Ondan sonra çocuk bıraktı direği. Bırakır bırakmaz hemen kavradım ve arabaya bindirdim'' diyerek olay anını anlattı.

Top, ''yolda giderken devamlı kalp masajı yaptım, suni teneffüs yaptım, biraz yan yatırıp kusturdum. O şekilde hastaneye yetiştirdik. Şu anda da yoğun bakımda olduğunu öğrendik" dedi.

Sele kapılan kişinin büyük ihtimalle elektrik akımına çarpıldığını söyleyen Özgür Sayacılar, "Hastaneden aldığımız bilgiye göre de şu anda hayata döndüğünü ve yoğun bakıma alındığını söylediler. Yanımdaki arkadaş ilk yardım eğitimi aldığı için hayata döndürmek için her şeyi yaptı. Hastaneye gittiğimizde kusmaya başlamıştı" dedi.

Fahri Yıldıztabya ise "Dokunur dokunmaz elektriğe kapılmış. Kurtulunca hemen kucakladık hastaneye götürdük. Baygın haldeydi" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN