İlk hasadı yapılan eriklerin kilosu altınla yarışıyor

İlk hasadı yapılan eriklerin kilosu altınla yarışıyor

İlk hasadı yapılan eriğin kilosu Mersin'in Mut ilçesinde 800-1000 liradan satışa sunuldu. Ortalama 8 eriğin bulunduğu 90 gramlık kaseler 80-100 lira arası satılıyor.

İlk hasadı yapılan ve örtü altında yetişen eriğin kilosu Mersin'in Mut ilçesinde 800-1000 liradan satışa sunuldu.

İklimi ve coğrafi şartları dolayısıyla çok sayıda sebze ve meyvenin yetiştirildiği ilçede, Kıravga Mahallesi'ndeki serada ısıtma sistemi yardımıyla üretilen erikler için hasat etkinliği düzenlendi.

90 GRAM ERİK 8-100 LİRA ARASI

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Türkiye'de ilk erik yetiştirilen ilçelerden biri olduklarını ifade ederek, "Toplanan eriği, Mersin'in yanı sıra Antalya, Konya ve İstanbul'daki hallere göndereceğiz. Buralardan da yurt dışına ihraç edeceğiz. Hasat yapılan sera yaklaşık 800 metrekare alana sahip. Burada 39 ağaç var. Ortalama 1 ton 200 kilogram rekolte bekliyoruz" diye konuştu.

Eriklerin, kasede satılacağını kaydeden Bayır, "Ortalama 8 eriğin bulunduğu 90 gramlık kaseler 80-100 liradan satılıyor. Kilogramı da 800-1000 liradan satışa sunulmuş durumda" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN