Erzurum Aşkale'de yürek burkan görüntü

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar Aşkale ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Ziyaret esnasında ilçenin göbeğindeki bir parkın geldiği durumu gözler önüne seren Kırkpınar, Ak Parti belediyeciliğinin Erzurum’da geldiği duruma değindi.

Orhan Bakırcı | KARAR

Aşkale ilçesinin yerel seçimlerde Ak Parti'ye yüzde 62 oy verdiğini belirten Kırkpınar, “Aşkale ilçemizin göbeğinde olan bu parkta asırlık çam ağaçları kurumuş, park içinde olan otlar biçilmemiş. Yüksek yangın riski var ve parkın çevresinde onlarca TOKİ konutu var.

3.jpg

"Parkın durumu içler acısı"

Hem parkın durumu içler acısı ve hem de çevrede yaşayan insanlar risk içinde. Buradan ödüllü Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış'a sesleniyorum, milletin vergileriyle yaptırılmış bu parkta, Aşkale ilçemiz de ve Aşkale'de yaşayan vatandaşlar da sahipsiz değil. Önceki yerel seçimde aldığınız yüzde 62 oy oranına güvenip hizmet etmiyorsanız, kendinizi kandırmayın. İlk seçimde cevabı alacaksınız. İYİ Parti olarak takipçisi olacağız.” dedi.

2-001.jpg

"Bu parkta bırakın insanları hayvanlar bile duramaz"

Konuşmasının devamında Erzurum’un bir çok yerinde olduğu gibi Aşkale ilçesindeki parkında da durumun içler acısı olduğuna değinen Kırkpınar sözlerine şu cümlelerle devam etti, “Bizler inanmış iman etmiş insanlarız. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan Ak Partili yetkililer, iş icraata gelince susmayı tercih ediyorlar. “Temizlik İmandandır.” hadisini kendilerine hatırlatmak isterim. Şu an içinde bulunduğumuz parkta bırakın insanları, hayvanlar bile duramaz. Şehir çöplüğünü anımsatan bir manzara ile karşı karşıyayız. Bu parkı ve içindeki ağaçları kurutarak o güzel arazide başka planları mı var? Bu konunun takipçisi olacağız.”

1.jpg

"Hayvancılık bitmiştir"

Açıklamasının sonunda Aşkale ziyaretinde canlı hayvan pazarındaki duruma değinen Kırkpınar, “Aşkale ilçeniz çevre illeri bile cezbeden büyük ve küçük baş hayvan potansiyeline sahipti. Bugün gözlerimizle bir kez daha şahit oldukki, hayvancılık bitmiştir. Hayvancılık yapan vatandaşlarımız, gidişatın felaket olduğunu dile getiriyor. Düşünsenize canlı hayvan pazarları yapıyorsunuz ama içerisine koyacak hayvan yok. Aşkale gezimizde şuna bir kez daha şahit olduk, çiftçisinden besicisine, esnafından işçisine, köylüsünden şehirlisine, emeklisinden asgari ücretlisine, memurundan işsizine kadar bütün vatandaşlarımız yalnız bırakılmış. İlk sandıkta gidecek olan iktidar partileri kayıtsız kalmak dışında bir şey yapmıyor.” diyerek sözlerini noktaladı.