Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde grev kapıda

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde grev kapıda

İYİ Partili Kırkpınar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde KHK'lı taşeron işçilerin haklarının verilmediğini iddia etti. Kırkpınar, "İşçiler haklarının birçoğundan mahrum. Sendikayla yapılan sözleşmeler uygulanmıyor. Küçük bahanelerle insanlar işten atılıyor. Tüm teşkilatlarımızla bu konunun takipçisi olacağımızdan ödüllü başkanı Mehmet Sekmen'in şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

ORHAN BAKIRCI | KARAR

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde KHK'lı taşeron işçilerin haklarının verilmediğini iddia etti. Kırkpınar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“KHK ile kadro verilerek belediye şirketlerinden istihdam edilen işçilere hiçbir hak verilmemiştir. Bu şirketlerde çalışıp haklarının birçoğundan mahrum olan yüzlerce işçi var. Sendikal hak tanınmış ama sendikaların görevlerini yapmaları siyasi baskılarla engelleniyor. Sendikayla yapılan sözleşmeler uygulanmıyor. Küçük bahanelerle insanlar işten atılıyor. Hatta bize ulaşan işçiler haklarını arayanların da tehdit edildiğini iddia ediyor. Tüm teşkilatlarımızla bu konunun takipçisi olacağımızdan ödüllü başkan Mehmet Sekmen'in şüphesi olmasın.”

"Zamlarda enflasyon rakamları dikkate alınmıyor"

Öte yandan haziran ayında imzalanması gereken Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Hak-İş Sendikası arasındaki sözleşmenin, belediyenin düşük zam teklifi nedeniyle halen daha imzalanamadığını iddia eden Kırkpınar şöyle konuştu:

"Birçok işçi, emekçi kardeşimiz bize ulaşıp sıkıntılarını dile getiriyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Hak-İş Sendikası arasında haziran ayında imzalanması gereken sözleşme halen imzalanmamış. Sebebi ise belediyenin enflasyon rakamlarının altında çok cüzi zam teklifi yapmasıdır. Gece gündüz demeden çalışan işçilerimizin ay sonu 5 bin 800 TL gibi bir rakam ellerine geçiyor. Bazı aylar, hatta bir iki ay bile geç maaş alıyor çalışanlar. Bu kadar fedakarlık içinde hakkı olanı isteyene kapının önü gösteriliyor. Haklarının gasp edildiği yetmemiş gibi hakkını arayanların tehdide varan söylemlerle bastırılmasına göz yummayacağız. Buradan ödüllü başkan Mehmet Sekmen'e sesleniyorum, İYİ Parti olarak bu sürecin içinde olacağız. Her adımınızı her haksızlığınızı tüm Türkiye’ye duyuracağımızdan şüpheniz olmasın. Giderayak bir faydanız olsun diye beklemiyoruz ama işçinin, emekçinin hakkını da size yedireceğimizi düşünmeyin.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN