Erzurum Karaçoban'da deprem konutları harabeye döndü

Erzurum Karaçoban'da 2010'da tamamlanan deprem konutları, içerisinde vatandaş oturmadan harabeye döndü. İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, "83 milyonun vergisiyle yandaş bir müteahhide verilen bu konutlar enkaza döndü. Vatandaşa neden verilmedi? Bunun hesabını soracağız." dedi.

ORHAN BAKIRCI

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum'un Karaçoban ilçesinde yapımı tamamlanan deprem konutlarının vatandaşa verilmeden enkaza döndüğünü belirtti. Kırkpınar, "Buraya yandaş bir müteahhit, 83 milyonun vergisiyle 66 konut yapmış. Yapan kim, yaptıran kim bunları soran yok. Neden vatandaşa verilmedi bu daireler?" ifadelerini kullandı.

Kırkpınar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"VATANDAŞIN VERGİLERİYLE YAPILAN DAİRELER HARABEYE DÖNDÜ"

"Erzurum'un Karaçoban ilçesindeyiz. Bu gördüğünüz konutlar da aynı Hınıs konutları gibi 2010 yılından sonra tamamlanan afet konutları. Burayı TOKİ bir müteahhide vermiş, müteahhit de yapmış. Ancak sahiplerine dağıtmadan, içerisine hiç vatandaş oturmadan, 'devletin malı deniz yemeyen keriz misali' vatandaşın vergilerinden yapılmış ve şuan harabe bir yer haline gelmiş. Hep diyoruz yaparsa AK Parti yapar. AK Parti'nin yaptıklarını Erzurum'un dört bir yanında vatandaşımızın takdirine vicdanına havale ediyoruz."

Buraya 66 konut yapılmış bu kadar masraf edilmiş ve gördüğünüz rezalet bu. İçerisinde oturulmuyor. 83 milyonun parasıyla yapıldı bu daireler. Burası yandaş bir müteahhide verilmiş, müteahhit yapmış ve parasını almış. Ancak vatandaş içerisine girmeden enkaz haline dönmüş. Yapan kim, yaptıran kim bunları soran yok. Neden vatandaşa verilmedi bu daireler soran yok. Peki bu kadar para kimin cebinden çıktı? Bunun hesabını soracağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN