Eskişehir'de şap hastalığı tespit edilen mahalle karantinaya alındı

Eskişehir'de şap hastalığı tespit edilen mahalle karantinaya alındı

Eskişehir’de bir mahallede hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi sonrasında mahalelde karantina uygulaması başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, İnönü’ye bağlı Oklubalı mahallesinde bulunan Ş.İ.’ye ait işletmedeki hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi.

Hayvanlarda hastalığın ortaya çıkması sonrasında söz konusu işletmeye ve koruma, gözetim bölgesinde bulunan mahallelere karantina işlemi uygulanmasına karar verildi. Hastalığın tespit edildiği işletmeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan İnönü Merkez, Oklubalı ve Kümbet Yeniköy mahalleleri de karantinaya alındı.

Ayrıca işletmeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Tepebaşı’na bağlı Çukurhisar, Nemli ve Yukarıkavaklı mahallelerinde gözetim bölgesi oluşturuldu. Hastalığı kontrol altında tutmak amacıyla işletmeye yakın olan Bozüyük’e bağlı Poyra ve Oluklu mahalleleri ile Söğüt’e bağlı Zemzemiye mahallesinde de gözetim bölgesi oluşturuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN