Eskişehir'de tarım işçisi kadınlar için eğitimler başladı

Eskişehir'de tarım işçisi kadınlar için eğitimler başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Mülteci Destek Derneği (MUDEM) arasında Eskişehir’de çalışan tarım işçisi kadınların kadın sağlığı konusunda farkındalıklarının eğitim yoluyla arttırılması amacıyla imzalanan protokol kapsamında eğitimler başladı.

Protokol kapsamında, Alpu ilçesindeki Türk ve yabancı uyruklu tarım işçisi kadınlar ile çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ve MUDEM, kadınlara sosyal uyumun desteklenmesi, temizlik ve hijyen, öz bakım ürünlerine erişim ve üreme sağlığı haklarının korunması konulu eğitim çalışması dörder haftalık beş eğitim çalışması ile gerçekleştirilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlere ilk olarak 12 Türk, 12 mülteci tarım işçisi kadın katıldı.

Fransa Ankara Büyükelçisi Hervé Magro’nun da katılımıyla imzalanan protokol kapsamında 24 kişilik ilk grubun 4 haftalık eğitimi tamamlandıktan sonra dört farklı grupla eğitimler devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN