Eyüpsultan Belediyesi'nden arsa satışında indirim

Eyüpsultan Belediyesi'nden arsa satışında indirim

Eyüpsultan Belediyesi, iki ay önce satışa çıkardığı araziyi istediği fiyata satamayınca, dolar bazında yaklaşık 15 milyon dolar indirim yaparak yeniden satışa çıkardı. Kemerburgaz’da bulunan ve iki ayrı parselden oluşan arazi satışının ikinci ihalesi 15 Aralık 2021 tarihinde yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) arsa satışlarını, İBB Meclis çoğunluğunu kullanarak engelleyen AK Parti, yönetimde oldukları ilçelerde istedikleri gibi arsa satmayı sürdürüyor.

AK Partili Eyüpsultan Belediyesi, 29 Eylül 2021 tarihinde düzenleyeceği ihale ile Kemerburgaz’daki iki parseli satacağını ilan etmişti. Toplamı 78 bin 564 metrekare olan iki parsel için Eyüpsultan Belediyesi 756 milyon 44 bin 160 TL muhammen bedel belirlemişti. Ancak söz konusu tarihte arsalara alıcı çıkmayınca Eyüpsultan Belediyesi yeni bir ihale açtı. 15 Aralık 2021 tarihinde yapılacak olan ikinci ihale için Belediye, arsaların muhammen bedelini bir milyar 21 milyon 331 bin 350 TL olarak belirledi.

TL cinsinden söz konusu arsaların muhammen bedel fiyatı yüzde 35,08 arttırılmış gözükse de, aslında dolar kuruna göre indirime gidildi.

ARTIRIM GİBİ GÖZÜKEN İNDİRİM

Eyüpsultan Belediyesi’nin iki ay önceki ihalede belirlediği 756 milyon 44 bin 160 TL’nin döviz cinsinden karşılığı 88 milyon 946 bin 370 dolardı.

İkinci ihale için belirlenen bir milyar 21 milyon 331 bin 350 TL’nin bugünkü kurdan döviz karşılığı 74 milyon 116 bin 934 dolar. Döviz cinsinden arsaların toplam muhammen bedeli, 14 milyon 829 bin 437 dolar indirilmiş oldu. İhale tarihine kadar dövizde yaşanacak değişime göre bu indirim de değişecek.

BORÇLARI YÜZÜNDEN BELEDİYE BAŞKANLIK BİNASINI SATTI

Eyüpsultan Belediyesi geçen nisan ayında, 80 milyon TL’yi aşan vergi borçlarına karşılık, Haliç kenarındaki tarihi eski Belediye Başkanlık Binası'nı devlete satma kararı almıştı.

Ayrıca Eyüpsultan Belediyesi’nin şirketlerinin SGK’ya olan borçlarına karşılık, Kemerburgaz’daki 8 bin 741 metrekarelik arsanın SGK’ya devri konusunda meclis kararı alınmıştı.

ARSA SATIŞI İBB MECLİS GÜNDEMİNDE

İBB’nin arsa satışlarını, 16 Eylül 2021 tarihli meclis toplantısında eleştiren Ak Partili üyelere seslenen, CHP meclis üyesi Ali Haydar İşkar özetle şunları söylemişti:

“Ben arkadaşın konuştuğu konuda aynı hassasiyeti ilçe meclisinde de göstermesini beklerdim. Geçen hafta mecliste borçlanmaya karşılık 8 bin metrekarelik bir yeri satışa çıkardı. Aynı hassasiyeti orada beklerdim. Eyüpsultan Belediyesi’nin eski binasını İlim Yayma Cemiyeti’ne 25 yıllığına bilabedel verirken aynı hassasiyeti göstermesini beklerdim. Kemerburgaz’daki 400 dönüm arsanın satışı yetkisini alırken aynı hassasiyeti göstermesini beklerdim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN