Gaziantep'te bir öğrencinin nefes borusuna yiyecek kaçtı: Öğretmen Heimlich manevrası ile kurtardı

Gaziantep'te bir öğrencinin nefes borusuna yiyecek kaçtı: Öğretmen Heimlich manevrası ile kurtardı

Gaziantep’te bir ilkokul öğrencisinin nefes borusuna yiyecek kaçtı. Öğrenciyi, sınıf öğretmeni Heimlich manevrası ile kurtardı.

aziantep’in Şehitkamil ilçesinde, Kıbrıs İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Tayfur Berk İnci, teneffüs sırasında yediği yiyeceğin nefes borusuna kaçması sonucu nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Durumu fark eden sınıf arkadaşları, hemen öğretmenleri Mehmet Bayazit’e haber verdi.

HEİMLİCH MANEVRASI İLE HAYAT KURTARDI

Öğrenci Tayfur Berk İnci’nin nefes almakta zorlandığını gören öğretmen Mehmet Bayazit, panik yapmadan hızlı bir şekilde müdahale etti. Bayazit, İnci’ye Heimlich manevrasını uygulayarak, yiyeceği çıkarıp öğrencisinin rahat nefes almasını sağladı. O anlar, okulun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Öğrencisinin hayatını kurtaran öğretmen Bayazit, soğukkanlı davranışıyla takdir topladı. Öğrencinin sağlık durumu iyi olduğu öğrenilirken, olayın ardından okul yönetimi ve sağlık yetkilileri de müdahalede bulunan öğretmeni tebrik etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN