Gerger'de bir haftada iki kuduz vakası

Gerger'de bir haftada iki kuduz vakası

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde bir hafta içinde iki farklı kuduz vakası meydana geldi. Bir köyün girişine ‘kuduz risk alanı' tabelaları asıldı. Ayrıca evcil ve sokak hayvanları aşılanmaya başladı.

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde geçtiğimiz günlerde ilçe merkezindeki bir kişiye kurt saldırmıştı. Daha sonra kurdun kuduz olduğu ortaya çıkmıştı. Bu olayın üzerinden bir hafta geçmeden Dallarca köyünde de Zeki Aydoğan' a ait çoban köpeği keçilere ve sahibine saldırdı.

Sahibinin ihbarı ile olay yerine giden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, köpeği itlaf ettikten sonra inceleme yapılması için köpeğin kafasını Adana'ya gönderdi. Laboratuvarda yapılan incelemede köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

Ekipler, çoban köpeğinin ısırdığı keçiyi de itlaf ederek derin bir çukura kireçleyerek gömdü. Bunun üzerine ilçe giriş çıkışlarının yanı sıra köy girişine ‘kuduz risk alanı' tabelaları asıldı. Ayrıca evcil ve sokak hayvanları aşılanmaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN