Haluk Levent'ten Adana'daki ithal çöplerle ilgili açıklama: 1 ay içinde temizleyecekler

Haluk Levent'ten Adana'daki ithal çöplerle ilgili açıklama: 1 ay içinde temizleyecekler

Haluk Levent, İngiltere'den getirilen çöplerin yarattığı sorunlara çözüm bulabilmek için Adana'ya gitti. Levent, "Geri dönüşüm işletmeleri 18 bölgedeki çöpleri 1 ay içinde temizleyecekler" dedi.

İngiltere’den Adana'ya getirtilen çöplerin yarattığı sorunlara çözüm bulma amacıyla Adana'ya giden AHBAP Derneği'nin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, "Atık konusunda artık ‘İngiliz çöpü’ kavramı olmasın istiyoruz" dedi. Levent, "Geri dönüşüm şirketlerinin etkin bir şekilde denetlenmesi ve oluşan atık miktarının nasıl bertaraf edildiğinin kamuoyu ile şeffaf paylaşılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplumsal olaylara yönelik yardım çalışmalarıyla bilinen Levent, memleketi Adana'da çöp sorunlarıyla ilgili olarak, aralarında geri dönüşüm işletmelerinin de bulunduğu çeşitli kesimlerle toplantılara başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

“Bugün Adanada'yız. İngiltere'den getirilen çöplerin şehre etkilerini tartışacağız, çözüm arayacağız. Belediye, Valilik, STK'lar ve geri dönüşüm işletme sahipleri ile ayrı ayrı toplantılar planladık. Adana'nın bu çöplerden kurtarılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diyen Haluk Levent, şehirde ilk olarak Adana Valisi Süleyman Elban'ı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti.

'İNGİLİZ ÇÖPÜ' KAVRAMI OLMASIN

Ünlü sanatçı, çöplerin bulunduğu bölgede bir basın açıklaması da gerçekleştirdi. “Atık konusunda artık ‘İngiliz çöpü’ kavramı olmasın istiyoruz. Kendi atıklarımızın değerlendirilmesinin vakti geldi” diyen Levent, talepleri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla açıkladı.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"1) Geri dönüşüm işletmeleri Adana’nın 18 ayrı bölgesindeki çöp( atık) yığınlarını en geç 1 ay içinde temizleyecekler. ‘Biz de bu durumdan rahatsızız. Sorumlular bulunup cezalandırılsın. Biz de her gün denetlenmeye hazırız’ dediler. Ve söz verdiler!

2) Geri dönüşüm şirketlerinin etkin bir şekilde denetlenmesi, ithal atıkların analizlerinin yapılması, gelen plastik miktarı, oluşan atık miktarın ve bunların nasıl bertaraf edildiğinin kamuoyu ile şeffaf paylaşılmasını istiyoruz.

3) Atık konusunda artık ‘İngiliz çöpü’ kavramı olmasın istiyoruz. Kendi atıklarımızın değerlendirilmesinin vakti geldi. Yeni adımlar atıldı ama hem toplumu bilinçlendirme hem de yerli atığa teşvik konusunda da iyileştirmeler bekliyoruz.

4) Denetim denetim denetim! Bir kez daha bu sorunun yaşanmaması için kamu denetiminin artırılmasının yanı sıra ‘gelişigüzel atık bırakanlar, kendi deposunu yakanlar, gecenin bir vakti bir yerlere atık terk edenler’ için cezai yaptırımlar artırılmalı.

5) Güzel Adana’nın bu çöp(atık) sorunu STK’larla yaptığımız toplantılarla çözüme kavuştu mu? Tabii ki değil! Bu bir adım sadece. Süreci takip edeceğiz. Ve bir kez daha bu sorunla karşılaşırsak tüm Adana ile birlikte yürümek dahil çözüm için ne gereken tüm yolları deneyeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN