Hatay'da orman yangını

Hatay'da orman yangını

Hatay'da Amanos Dağları eteklerinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin harekete geçmesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Hatay'ın Belen ilçesi Amanos Dağları eteklerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

4642921.jpg

Sarımazı Mahallesi kırsalındaki olay yerine Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ait çok sayıda arasöz ve işçi sevk edildi.

4642924.jpg

Kızılçam ormanlık alanındaki yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

SABOTAJ İDDİASI

Bölge sakinlerinden Bahattin Özden, ormanlık alana bir şahıs tarafından molotof kokteyli benzeri bir şeyin atıldıktan sonra yangın çıktığını iddia etti. Yangın çıktığı sırada orman içerisinde kendisine ait çardakta olduğunu kaydeden Özden, ormanı yakanların en ağır şekilde cezalandırılmasını gerektiğini vurguladı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını ve yangının kasıtlı çıkarıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın Belen ilçesi Amanos Dağları eteklerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN