Hava sıcaklığı 35 ile 40 derece arasında seyrediyor: Oltu çayı tamamen kurudu

Hava sıcaklığı 35 ile 40 derece arasında seyrediyor: Oltu çayı tamamen kurudu

Erzurum'un Karadeniz sınırında kalan ilçesi Oltu'daki çay, 35 ile 40 derece arasında seyreden hava sıcaklığında tamamen kurudu. Oltulu Sebahattin Alkan, çayın kurumasına ilişkin "bunun sebebi aşırı sıcaklar diğer bir sebebi ise Oltu’nun yukarılarından tarım amaçlı sulama yapmak için bentlere koştukları için Oltu çayında su kalmadı. Havada 40 derece civarında, bundan dolayı Oltu çayı kurumuş durumda" dedi.

Ağustos ayında sıcak havaların çok yüksek seviyelere Erzurum'a 116 kilometre mesafede, Karadeniz Bölgesi'ne sınır olan 1275 rakımlı Oltu ilçesinde de son yılların en sıcak günleri yaşanıyor. Meteoroloji verilerine göre, en yüksek sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı ilçede ilkbahar aylarında taşkınların yaşandığı Oltu Çayı, tamamen kurudu.

Kargapazarı Dağları'ndan doğan ve Oltu'yu ortadan ikiye bölen çaydaki kuraklık nedeniyle tarım arazileri de susuz kaldı.

5220349.jpg

Oltulu Ekrem Aydın, “Çocukluğumuzda yüzdüğümüz Oltu Çayı maalesef kurumuş durumda. Oltu Çayını bu durumda gördüğüm için inan çok üzüldüm. Oltu Çayından sulanan tarım arazileri susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya. Tabi küresel ısınmanın neticesinde de Oltu Çayının bu durumu bizleri üzmekte, eski günlerini arıyoruz" dedi.

5220351.jpg

Oltulu Sebahattin Alkan, “Oltu çayı kurudu, bunun sebebi aşırı sıcaklar diğer bir sebebi ise Oltu’nun yukarılarından tarım amaçlı sulama yapmak için bentlere koştukları için Oltu çayında su kalmadı. Havada 40 derece civarında, bundan dolayı Oltu çayı kurumuş durumda” diye konuştu.

Oltulu Hüseyin Şahin de Oltu Çayının kuruduğunu ve ekili arazilerin, ağaçların susuz kaldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN